АКТУАЛЬНО

Йорданське благословення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава

П'ятниця, 19 січня 2018, 19:49
Благословляється дім цей та всі, що живуть у ньому, окропленням води цієї святої в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Дорогі в Христі брати і сестри!

Сьогодні до Вашого гостинного дому зайшов священик-душпастир з йорданською водицею. Із цієї нагоди дозвольте й мені зайти до Вас у гості та від себе уділити Вам оце традиційне йорданське благословення з усіма його благодатями.

Скільки радості приносять оці щорічні пастирські відвідини: священик заходить до нашого дому! Його присутність з йорданською водою нагадує нам, що наша хата — це також святе місце і дім для Господа. Тут живуть християни, які мають Бога у своєму серці. А моє побажання і прохання до Вас на початку цього року, аби Ви завжди пам’ятали, що Бог є біля Вас, і плекали святість життя — словом, думкою, поведінкою — у молитві та радості дітей Божих.

Памятка про йорданські відвідини

У нашій програмі «Жива парафія» ми говоримо про Літургію-молитву як про одну з найважливіших елементів християнської спільноти. Парафію можна назвати живою тоді, коли її члени є людьми глибокої молитви. Для нашої душі молитва — це те саме, що повітря для тіла. Без молитви наша душа не дихає. Користаймо з молитов, які пропонує нам Церква (Щоденні молитви, Псальми, Ісусова молитва тощо). Молімося разом як сім’я, особливо перед сном, їдою, роботою, дорогою, навчанням та після їх завершення. Починаймо та закінчуймо молитвою кожне добре діло.

Пам’ятаймо, що для малих дітей сім’я як домашня Церква, — це перша і основна школа молитви. Уміймо на молитві не тільки говорити, а й слухати, бо часто Господь Бог промовляє до тихого, мовчазного серця. А коли йдемо до храму на Службу Божу, берімо живу участь у великому Таїнстві Божої присутності між нами.

Благословляється дім цей та всі, що живуть у ньому, окропленням води цієї святої в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Із батьківською до Вас любов’ю

+ СВЯТОСЛАВ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...