АКТУАЛЬНО

Заява Президента Конференції Католицьких Єпископів Сполучених Штатів стосовно кризи в Україні

Четвер, 06 березня 2014, 12:16
Єпископи Сполучених Штатів разом із десятками мільйонів католиків Сполучених Штатів, нащадками вихідців зі Східної Європи, приєднуються до Папи Франциска в підтримці й молитві за народ України, за завершення існуючого напруження й складних подій, які продовжують розгортатися в Україні. Ми вдячні за заклик Папи Франциска “докласти всіх зусиль, щоб подолати непорозуміння й побудувати разом майбутнє країни”.

Героїчне свідчення провідників Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, які твердо відстоюють людські права й демократію, вселяють у нас надію, що у відбудові громадянського суспільства переважать мирні засоби.

Століттями католики в Україні були жорстоко переслідувані, а католицизм навіть визнаний поза законом. Тому ми піднімаємо наші голоси на захист релігійної свободи в Україні та прав, яким загрожують агресивні дії, що здійснюються в країні.

Разом зі своїми братами єпископами я прошу католицькі спільноти Сполучених Штатів, які збираються в середу на початок Великого посту, молитися за мирне розв’язання цієї кризи, яке забезпечить справедливість і фундаментальні людські права для довгостраждаючого й пригнобленого народу.

4 березня 2014 року

владика Йозеф Куртц, Архиєпископ Луїсвілла,
Президент Американської Єпископської Конференції

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...