АКТУАЛЬНО

Звернення ВРЦіРО щодо безпеки під час вшанування релігійних свят

П'ятниця, 15 квітня 2022, 19:14
Представники релігійної спільноти України звертаються з закликом хоча би на час священних для всіх трьох релігій днів зупинити обстріли міст і сіл України, стишити наступальні бойові дії.

Звернення
Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій
щодо безпеки під час вшанування релігійних свят

Цього року за західним церковним календарем 17 квітня, а за східним церковним календарем – 24 квітня, християни святкують Великдень. З вечора 15 квітня до вечора 23 квітня юдеї вшановують свято Песах. До кінця квітня мусульмани вшановують місяць посту Рамадан.

Як представники релігійної спільноти України звертаємося з закликом хоча би на час священних для всіх трьох релігій днів зупинити обстріли міст і сіл України, стишити наступальні бойові дії.

Переконані, що за наявності бажання та доброї волі російська сторона в рамках триваючого переговорного процесу і контактів спільно з компетентними представниками України могли би досягнути домовленостей, які би забезпечили мирним мешканцям України можливість зустріти і відзначити наступні священні дні без обстрілів та ризику для життя.

Нехай Всевишній надихне мудрістю та милосердям всіх, від кого залежить вирішення цього питання.  

Київ, 15 квітня 2022

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...