АКТУАЛЬНО

Звернення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з нагоди виборів до Верховної Ради України

Середа, 22 жовтня 2014, 10:21
Шановні співвітчизники!

26 жовтня 2014 року відбудуться вибори до Верховної Ради України. Перед новим складом парламенту стоятимуть надзвичайно важливі завдання забезпечити мир і територіальну цілісність для України, сприяти реформам та відновленню економіки.

Слід підкреслити, що після конституційної реформи на Верховну Раду лягає більша відповідальність, адже від парламенту та утвореної в ньому більшості депутатів залежить формування Уряду. Тому більша відповідальність лягає і на кожного громадянина, адже від нашого спільного вибору залежить склад нової Верховної Ради.

Особливо хочемо наголосити на моральній складовій виборів. Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо кандидатів у депутати та політичні сили пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, але і перед Богом, Який бачить все.

Дорогі виборці! Ми закликаємо вас використати час, який лишився до дня голосування, для кращого ознайомлення з кандидатами та політичними партіями, щоби у день голосування, 26 жовтня, помолившись, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний, усвідомлений вибір. Не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю.

Україна перебуває у складному становищі, вихід з якого можливий завдяки стратегічному баченню майбутнього, твердим і виваженим крокам, єднанню зусиль. Безвідповідальність виборців чи обраних депутатами загрожує поглибленням суперечностей, більшою кризою та хаосом у державі. Тож оцінюйте кандидатів у депутати та політичні сили не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, здатністю впоратися із поставленими перед ними завданнями.

Історія довела, що від голосу кожного з нас, від нашої волі творити добро і протистояти злу залежить багато. Усвідомлений, відповідальний, чесний вибір під час голосування 26 жовтня – ще один крок до побудови нової, мирної та процвітаючої Україні.

Бажаємо всім мудрості від Господа та закликаємо на добрі справи Боже благословення!

Від імені Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій –

ФІЛАРЕТ,

Патріарх Київський і всієї Руси-України,
черговий головуючий у ВРЦіРО

22 жовтня 2014 р.

vrciro.org.ua

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...