АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Наші вірні очікують оживлення Церкви»

П'ятниця, 07 червня 2019, 14:39
У вівторок, 4 червня 2019 року, Глава і Отець УГКЦ увів на престол Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США архиєпископа-митрополита Бориса Ґудзяка.

У коментарі для Української редакції «Радіо Ватикану - VaticanNews», який записав о. Теодосій Грень, ЧСВВ, Блаженніший Святослав поділився думками про те, які виклики стоять перед новим митрополитом, які завдання його чекають у світлі очікувань вірних, породжених, зокрема, необхідністю пристосовувати церковні структури до нових обставин, про те, чим УГКЦ може поділитися з американським суспільством. Предстоятель УГКЦ закликав у цьому контексті вірних як до відкритості, так і до збереження зв’язку з Церквою-матір'ю.

«Є великі сподівання на те, що в цій країні наша Церква віднайде свою молодість і свіжість. Це свіжість через відкритість на виклики, які стоять перед нашою Церквою. Наша Церква-мучениця має чим поділитися і має що сказати християнам в Америці, зокрема католикам», - зазначив Блаженніший Святослав.

Він пояснив, що свої очікування мають також вірні нашої Церкви, що вона буде осучаснена, «тобто буде йти в ногу з часом і відповідатиме на ті обставини, які тепер існують, що вона віднайде всіх вірних нашої Церкви, які розпорошені по великих просторах Америки».

Глава УГКЦ зазначив, що ми також стоїмо перед необхідністю переосмислення самого способу нашого душпастирства в цій країні.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ 
за матеріалами www.vaticannews.va/uk.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next