АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликав до миру й примирення під час пленарної Асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи

Понеділок, 14 вересня 2015, 11:03
Як ми вже інформували, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, 12 вересня 2015 року виступив під час чергової щорічної пленарної Асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи, яка на запрошення латинського Патріарха Єрусалима від 11 до 16 вересня проходить у Святій Землі.

Блаженніший Святослав поінформував про пастирські обставини служіння Церкви в Україні, наголосив на стражданні народу України, на понад мільйоні жертв та мовчанні міжнародної преси.

Крім того, Глава УГКЦ, подякував Церквам Європи, благодійній організації «Карітас» за їхню допомогу, одночасно закликаючи підвищити обізнаність щодо конфлікту і страждань, яких зазнає український народ.

У неділю Глава УГКЦ англійською, італійською, іспанською та української мовою озвучив заклик до миру й примирення, який записав кореспондент Радіо Ватикану Фабріціо Мастрофіні:

Цього року в пленарній Асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи беруть участь  Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Архиєпископ Петро Мальчук, Ординарій Києво-Житомирський РКЦ, та владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський.

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next