АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав очолив святкування престольного свята в парафії Святих Сергія і Вакха в Римі

Понеділок, 19 жовтня 2015, 12:29
У неділю, 18 жовтня 2015 року, українська парафія Святих Сергія і Вакха в Римі відсвяткувала свій престольний празник.

Апогеєм святкування храмового свята була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви. Із главою УГКЦ співслужили: владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії; владика Іриней (Білик), Єпископ-емерит Бучацької єпархії, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре; владика Гліб (Лончина), правлячий архиєрей єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії; владика Браєн (Байда), Єпископ Саскатунський (Канада); протоієрей Іван Кулик, парох української парафії Святих Сергія і Вакха; ієромонах Луїс Касіян, ректор Української папської колегії священномученика Йосафата; ієромонах Маврикій Попадюк, радник протоархимандрита Василіанського чину; протоієрей Ярослав Карп’як, працівник Конгрегації для Східних Церков; ієрей Іван Гобела, докторант Папського східного інституту.

Після Євангельського читання, яке розповідає про чудо воскресіння сина вдови з Наїна, Блаженніший Святослав звернувся до чисельно зібраних молільників із проповіддю, в якій підкреслив, що всі ми є носіями надії, дарованої нам Христом через Його перемогу над смертю і через славне Воскресіння. Також проповідник висловив щирі слова вдячності всім українським заробітчанам в Італії, а особливо в Римі, за свідчення глибокої і щирої віри в тих сім’ях, місцях і обставинах, де вони працюють.

Одразу після завершення Божественної Літургії відбулося урочисте водосвяття з нагоди храмового празника, яке звершив Блаженніший Святослав зі співслужителями. Відтак храмове свято продовжилося спільною трапезою для парафіян і гостей.

Варто зазначити, що це вперше в історії української парафії в Римі Божественну Літургію з нагоди престольного свята молився Патріарх у співслужінні з чотирма архиєреями. Також Блаженніший Святослав залишив пам’ятний запис у книзі напрестольного Євангелія з нагоди цієї події.

У контексті святкувань храмового празника відбувся також благодійний концерт на підтримку воїнів АТО під назвою «За волю Україну». У рамках заходу звучали патріотичні українські пісні та поезія, які перепліталися з цікавими фактами з історії визвольних змагань українського народу від княжих часів аж до сьогодні.

Молодь української римської парафії підготувала з нагоди парафіяльного свята спеціальні браслети з національною символікою, щоб пожертвами з ції акції підтримати воїнів - захисників нашої Батьківщини.

Повідомив о. Іван Кулик

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next