АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Бразилії увів на престол Митрополита Володимира (Ковбича)

Середа, 16 липня 2014, 15:48
15 липня 2014 р., в день Рівноапостольного князя Володимира за новим стилем, Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, увів на престол Митрополита й Архиєпископа Володимира (Ковбича). Подія відбулася в Куритибі в архикатедральному Соборі святого Івана Хрестителя.

«У цей історичний день утворення нової митрополії мусимо сказати, що він є кульмінацією розвитку помісної Української Греко-Католицької Церкви у Бразилії», – сказав Блаженніший Святослав під час проповіді.

За його словами, історія нашого церковного буття у Бразилії - це історія життя.

«Ми сьогодні чули в декреті проголошення нової митрополії цілу історію розвитку нашої Церкви на цих землях. Чули, як спішили за своїми овечками добрі пастирі на бразильську землю, як піклувалися про них, щоб те Христове стадо, яке прийшло на цю благодатну землю, не розбіглося. І саме завдяки столітній праці добрих пастирів воно збереглося і живе тепер», – розповів Предстоятель УГКЦ.

Під час проповіді Блаженніший Святослав також згадав добрих святих пастирів, котрих Господь Бог посилав до своїх людей у Бразилії, які спочивають у крипті архикатедрального собору в Куритибі.

Проповідник привітав владику Володимира з днем ангела. «За Божою волею, саме в цей день ви вступаєте на престол як перший митрополит. Бути митрополитом – це не почесть, це тяжка праця», – сказав Глава Церкви.

Блаженніший також процитував слова Папи Франциска, що кожен єпископ, кожен добрий пастир має пахнути, як його вівці. Це значить, що він має бути близько людей. Пастир без овець нічого не вартий.

«Сьогодні Господь посилає вас до людей, щоби ви були близько до них, щоби знали всі їхні печалі та радості, щоби стали їхніми воротами до Царства небесного», – звернувся Блаженніший Святослав до Митрополита Володимира.

Глава УГКЦ закликав молитися за нового митрополита, бо перед ним велика праця.

Як повідомляв Департамент інформації УГКЦ, Блаженніший Святослав прибув до Бразилії 10 липня з душпастирським візитом. Головна його мета − введення в новий уряд владик Володимира (Ковбича) і Мирона (Мазура).

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next