АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідав греко-католицьку громаду у Фастові

П'ятниця, 08 листопада 2013, 23:15
Свято Великомученика Димитрія має допомогти сучасним людям вповні повірити в те, що Церква через Боже Cлово, Христове Євангеліє, сьогодні продовжує проповідувати. Про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час проповіді до греко-католицької громади в м. Фастові.
Зображення 1 / 16 Використовуйте клавіші для перегляду

“Я хочу подякувати Господу Богу за цей дар – перебувати тут разом із вами в це свято Великомученика і мироточивого Димитрія, - перебувати серед цієї громади, яка називається його іменем і має його як покровителя своєї парафії. Я сьогодні приїхав відвідати одну з найкращих і найживіших парафій нашої Архиєпархії, подякувати вам за ваше глибоке духовне життя, за те, що ви любите Бога і його святу Церкву”, - звернувся  Блаженніший Святослав до парафіян.

Глава УГКЦ відзначив, що свідчення Димитрія про існування воскресіння з мертвих було важливим і яскравим. А віра у воскресіння набрала сенсу для життя перед смертю.

“Апостоли і їхні учні, які передали християнську віру Димитрію, були учнями свідків, які бачили Воскреслого. Не тільки бачили, а торкалися його руками, чули Його Слово. Проповіді про воскресіння є осердям проповіді Христової Церкви і сьогодні”, - підкреслив Блаженніший Святослав.

Він також зазначив, що Церква протягом більше як двох тисяч років проповідує одне і те саме Боже Слово, звершує одні ті самі Таїнства Христової Церкви, водночас у різних культурах і часах люди мали певні труднощі, щоб сприйняти і збагнути слово Христового Євангелія. Наприклад, у IV столітті людям було важко зрозуміти, як Бог існує у Трьох особах - як Отець, Син і Дух Святий. А сьогодні часом постає трудність, щоб повірити в Бога. “Сучасна людина дуже важко вірить в те, що існує якийсь інший невидимий світ, інше життя, ніж те, яке є тут, на землі, у матеріальному світі. Люди важко вірять, що існує життя після смерті. Така культура певною мірою робить людину в’язнем матеріального світу, в’язнем власних насолод. До певної міри перешкоджає християнам у повноті сприйняти те, що сьогодні, як і віки тому, голосить Христова Церква”, - сказав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав також побажав всім парафіянам, щоб мученик, свідок і мироточець Димитрій надавав їм сил для звершення подвигів в ім’я Бога.

По завершенні Літургії Глава УГКЦ освятив у Фастові хрест на купол та фігуру Божої Матері поблизу церкви.  

 

Для Департаменту інформації Анна Ященко

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next