АКТУАЛЬНО

"Бути батьком і матір'ю - це означає передавати своїм дітям і нащадкам найглибші правди людського життя", - владика Богдан (Дзюрах)

Понеділок, 22 грудня 2014, 16:24
У неділю, 21 грудня 2014 року, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, побував у м. Вишневому в передмісті Києва, щоб розділити радість храмового празника з місцевою греко-католицькою громадою Cвятої Анни.

Владика Богдан очолив Архиєрейську Божественну Літургію, здійснив чин малого освячення води, відтак вірні приступили до мирування. Разом із владикою співслужили о. Володимир Мальчин, адміністратор парафії Святої Анни у Вишневому, о. Павло Локоть, адміністратор парафії Святого Теодора Тирона в сусідній Боярці, та о. Андрій Хімяк, секретар владики Богдана. У своєму слові архиєрей привітав місцеву громаду з храмовим празником, відзначивши, що громада у Вишневому є однією з наймолодших в нашій Церкві під оглядом середнього віку парафіян, адже юні парафіяни складають значну частину громади. 

Розкриваючи у своїй проповіді роль святої Анни в сьогоднішньому святі, владика звернув увагу на значення материнства: "Материнство - не є передусім категорією біологічною, але має також духовну складову. Бути батьком і матір'ю - означає передавати своїм дітям і нащадкам найглибші правди людського життя. Бо легко зачати дитину, трохи важче її народити, але дуже важко вивести дитину в люди".

Архиєрей звернув увагу також на важливість збереження нового життя: "Ми справедливо оплакуємо жертви голодомору на українській землі, який забрав мільйони невинних життів, ми здригаємося, коли щодня чуємо про нових загиблих у зоні бойових дій на Сході, але ми чомусь не сумуємо з приводу багатьох тисяч дітей, позбавлених життя в лоні матері... Коли хтось підносить руку на невинне життя, то не може сподіватися Божого благословення!"

На завершення святкувань о. Володимир подякував владиці Богдану за його участь у парафіяльному святі, а Владислав Жушма, голова парафіяльної Ради, від імені громади подарував гостю на пам'ять фотографію "живої парафії м. Вишневого".

Прес-служба парафії Святої Анни

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next