АКТУАЛЬНО

Делегація УГКЦ зустрілася з Апостольським нунцієм в Ізраїлі та Патріархом РКЦ Єрусалима

Вівторок, 09 квітня 2013, 13:20
Відбулися дві важливі зустрічі – з Апостольським нунцієм в Ізраїлі Джузеппе Лаццаротто та Патріархом Римо-Католицької Церкви Єрусалима Фуадом Твалем.

Перша зустріч , з владикою Джузеппе Лаццаротто, відбулася в приміщенні Апостольської нунціатури в Єрусалимі.

«З нунцієм ми найперше обговорили питання допомоги в душпастирській опіці для наших емігрантів на Святій Землі, адже за двадцять років після розвалу Радянського союзу до Ізраїлю приїхало близько мільйона емігрантів з колишнього СРСР, які тут стали громадянами. Більшість із них – це були люди похилого віку, які сьогодні потребують догляду. І, мабуть, якраз наші жінки сьогодні доглядають за цими людьми», – зазначив Блаженніший Святослав.

Друга зустріч, як було зазначено на початку, була з Патріархом Римо-Католицької Церкви Єрусалима Фуадом Твалем, який є також Головою Єпископської Конференції Ізраїлю. Крім того, під його душпастирською опікою знаходяться християни Йорданії.

За словами Предстоятеля УГКЦ, Патріарх дуже радо зустрів делегацію українських греко-католиків і сказав, що це чи не вперше Католицька Церква східного обряду прибуває до Єрусалима й, зокрема, відвідує Єрусалимський патріархат латинського обряду. «Поїздка нашої делегації – це насамперед паломництво, яке ми здійснюємо з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України. Більше як століття тому Митрополит Андрей Шептицький організував схоже паломництво на Святу Землю для прочан з Галичини. І ми якимось чином хочемо повторити шлях Митрополити Андрея. Крім нашої делегації, зараз Святу Землю відвідує кілька груп прочан», – сказав Блаженніший Святослав Патріархові РКЦ Єрусалима.

«Патріарх був дуже вдячний, що УГКЦ так чисельно висилає паломників на Святу Землю і що ми відтворили паломництво, яке колись здійснив був Митрополит Андрей. Бо саме один зі способів, як справді можна зробити живою та діяльною віру сучасного християнина, – дати йому доторкнутися до витоків життя Церкви тут. На це відповів, що, святкуючи наш ювілей – 1025-річчя Хрещення, ми не могли обійтися без відвідин Єрусалимської Церкви», – розповів про зустріч Отець і Глава греко-католиків.

Детальніше про цю подію: www.ugcc.org.ua

Фоторепортаж: www.ugcc.tv/ua/media/55044.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next