АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до молоді в Зарваниці: «Нашим святим обов’язком є хоча б раз відвідати пораненого воїна»

Субота, 18 липня 2015, 19:47
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час зустрічі з молоддю в одному з головним паломницьких центрів УГКЦ Зарваниці закликав молодих людей пам’ятати про наших поранених воїнів і молитися за них.

Під час свого слова до молоді Блаженніший Святослав особливо згадав матерів наших воїнів, які день і ніч стоять перед Божим обличчям, молячись за своїх дітей.

На прощу прибули матері, зокрема Тернопільщини, які втратили своїх синів у війні, котра ведеться проти нашого народу. «Нашим святим обов’язком є хоча б раз відвідати пораненого воїна. Щоб наші хлопці відчули, що вони є не наодинці зі своїм болем, зі своїми ранами, а що ми всі разом», - наголосив Предстоятель Церкви.

Він закликав усіх принести молитву за наших волонтерів, за тих, які не чекали, щоб хтось прийшов і сказав їм, що мають робити. Вони самі йшли за своїм сумлінням.

Глава Церкви також згадав, що завершився основний етап беатифікації митрополита Андрея Шептицького, який тривав понад 50 років. За словами Блаженнішого Святослава, Митрополита від сьогодні можна в нашій Церкві назвати праведником. Далі, пояснив архиєрей, щоб його було проголошено блаженним, зараз експертна комісія вивчає чуда, які були здійснені за його посередництвом. І коли буде підтверджено надприродне джерело оздоровлення, яке сталося за молитвами слуги Божого митрополита Андрея, ми матимемо ще одного великого святого в нашій Церкві.

Закликав молодь під час прощі молитися за прославу слуги Божого митрополита Андрея.

Предстоятель Церкви звернув увагу, що коли Папа Франциск, оголошуючи геройські чесноти митрополита Андрея, ставив його як приклад християнського героїзму, як відданого пастиря, геройського вчителя своєї пастви.

Відповідаючи на запитання молоді, зокрема, як відрізнити справжній патріотизм від фальшивого, Блаженніший зазначив, що справжній патріотизм закінчується справжньою любов’ю до Батьківщини. «Якщо хтось ненавидить ворогів, той не є справжнім патріотом. Тому що сьогодні він ненавидить ворога, завтра ненавидітиме свого ближнього, Господа Бога і себе. Митрополит Андрей каже, що ненависть – це почуття не християнське. Він також каже, що ненависть ніколи нічого не збудувала. Ненависть тільки руйнує, передусім того, хто її носить у собі. Єдиний, хто може побороти ненависть, - християнин, який молиться», - вважає Предстоятель Церкви.

За словами Блаженнішого Святослава, сьогодні мусимо просити заступництва слуги Божого митрополита Андрея, і нашого Бога, який є Любов’ю, і Пречистої Діви Марії, Зарваницької Богородиці, щоб уберегли нас від ненависті, щоб навчили нас любити, навіть тоді, коли це тяжко.

На зустрічі з молоддю також були: владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, і владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський.

Коли Блаженніший Святослав завершив відповідати на запитання молоді, на парафіяльний храм, де перебуває Чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої, сів білий лелека, який, за словами паломників, повинен принести мир в Україну.

На завершення зустрічі молодь подарувала Блаженнішому Святославу патріотичні чотки.

Фото прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next