АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ освятив пам’ятний барельєф митрополиту Андреєві в Національному театрі опери та балету Львова

П'ятниця, 26 серпня 2016, 22:07
Сьогодні Господь дарував мені велику честь – освятити пам’ятний барельєф праведному митрополиту Андреєві (Шептицькому) в цьому храмі мистецтва Львова, знаному на увесь світ, – Національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.

Митрополит Андрей для українського народу означає не менше, ніж у новітній історії Європи святий Іван Павло II. Вдало обрані слова митрополита золотом викарбувані на цьому білосніжному барельєфі. Я заохочую кожного підійти, їх прочитати і подумати над ними: «Життя – це мистецтво, а творами цього мистецтва є діла розуму, волі і душі».

Про це сказав Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 26 серпня після освячення пам’ятного барельєфу праведному митрополиту Андреєві (Шептицькому). Участь в освяченні взяв Митрополит Ігор, Архиєпископ Львівський, владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівський.

Додамо, барельєф митрополиту розміщений у фойє Оперного театру поряд із барельєфом Папі Римському Іванові Павлові ІІ.

«Ми бачимо в тому барельєфі праведного митрополита як митця, перш за все, святості людської душі, – продовжив Блаженніший. – Цей Митець усією душею любив український народ, а всі його діла розуму й волі, всі почування його серця – наша сьогоднішня українська мистецька духовна спадщина».

Блаженніший Святослав додав, що ця подія збіглася в часі із 25-річчям незалежності України та хвилею декомунізації: «У цей історичний момент постать митрополита – великого Митця, Будівничого не тільки людської душі, але й української державності, починає сяяти на всю Україну. З’являються вулиці, площі на честь митрополита в Києві та всій Україні». За його словами, сьогодні потрібно нашому народу когось, хто би наново об’єднав, пробудив у нас глибинні сили розуму і волі нашого народу.

«Хочу вам засвідчити, що такою єднальною силою українського народу є святість, мудрість і живе слово великого Мойсея українського народу владики Андрея. Дякую усім, які не просто шанують його, але й приймають його дух, користають із божественної мудрості, яка і сьогодні виливається на нас через його пастирське слово. Бо саме Львів стає маяком, з якого виходить світло митрополита Андрея і вказує всій України, що ми на правильному шляху», – сказав Блаженніший Святослав наприкінці.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next