АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ помолився за єдність християн у протестантському домі молитви «Філадельфія»

Четвер, 02 лютого 2017, 11:53
1 лютого в Києві Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у рамках Тижня молитов за єдність християн у приміщенні протестантського дому молитви «Філадельфія» узяв участь у міжконфесійній молитві за єдність християн і промовив проповідь.

Передусім Предстоятель УГКЦ подякував усім присутнім за можливість бути разом і поділитися Божим Словом.

Говорячи про єдність між християнами, Блаженніший Святослав попросив усіх замислитися над сутністю Духа Святого. «Якщо ми сьогодні хочемо правильно молитися, хто нас навчить? Дух Святий! Якщо ми шукаємо єдності між християнами, що ми повинні знайти? Зрозуміти, якого ми маємо Духа. Тому що той є християнином, кому Господь дарував свого Духа і зробив його учасником особистого життя. Лише тоді ми є християнами, коли маємо Духа Божого», – вважає проповідник.

Він переконує, що ми з вами є християнами, тому що маємо одного і того самого Духа. «У Нього ми віримо, Його прикликаємо, у Ньому живемо і Він є фундаментом єдності між християнами. Тому молитися за єдність між християнами означає пізнати, якого ми Духа. Немає такої справжньої молитви за єдність, за єдність між чоловіком і жінкою в подружжі, за єдність усередині церковної спільноти, за єдність між християнськими спільнотами, єдність у всьому людському роді, як та єдність, яку подає Дух Святий, бо Він є Духом сопричастя. Тому сьогоднішня молитва, яка лунає з вуст представників різних конфесій, це є єдине неустанне прикликання Церквою Святого Духа», – наголосив духовний лідер греко-католиків.

Архиєрей відзначив, що ми живемо в драматичний час. «Я називаю цей час героїчним. Тому що саме в такий героїчний час, коли ми постаємо перед критичним моментом у житті, виявляється, якого ми Духа. Ми сьогодні потребуємо йти спільною дорогою як учні єдиного Бога. Наша держава дуже потребує змін. Але будьте певні, всякі реформатори, які хочуть зробити зміни для своєї країни, не будучи натхнені Духом Святим, нічого не зроблять. Він є єдиний реформатор, якого ми потребуємо, якого ми повинні неустанно прикликати, зокрема, коли бачимо нашу землю, яка сьогодні рясно окроплена кров'ю найкращих синів і дочок нашого народу», – вважає Предстоятель. Він закликав: «Тому я запрошую всіх співдіяти, співпрацювати і не думати, що Дух Святий за нас усе зробить».

В Ісусі Христі, сказав проповідник, ми є всі однакові сини і доньки нашого Небесного Отця, а в Дусі Святому ми всі є різні, тому що кожному Дух подає дари, які саме йому підходять. «Тому, – вважає Блаженніший Святослав, – нам треба відкрити в собі ті дари Святого Духа, які кожен із нас має у собі. І ця відмінність не буде причиною для протиставлення, розколів, протистоянь. Це завдання є і для кожної з наших конфесій – відкрити, що кожна наша Церква має особливий дар Святого Духа. Але всі ми єдині, ознаменовані тим Духом, який є Божою любов'ю, що влита в наші серця».

«Моя молитва сьогодні за всіх християн України, аби всі плоди Святого Духа ми могли побачити один в одному. Нам так треба зрозуміти, що мир, якого потребує Україна, це не є щось, що можна завоювати. Це є плід, плід святого християнського життя. А чесноти, на яких ми можемо збудувати справедливу багату Українську Державу, це ніщо інше як теж плоди Святого Духа», – відзначив Глава Церкви.

«Нехай Дух Святий обновить лице української землі», – побажав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next