АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «У час Великого посту ми повинні виявити власні вади та духовні хвороби»

Неділя, 30 березня 2014, 22:10
«Великий піст іншими словами можна назвати часом оздоровлення, духовного одужання. У той час ми повинні виявити власні хиби, недоліки, вади та духовні хвороби і на них поскаржитися.

А якщо глибоко проаналізувати, то всі наші духовні недуги й гріхи можна звести до одного спільного знаменника – мала віра в Бога», – на цьому наголосив сьогодні, 30 березня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Розповідаючи про те, як побачити в собі духовні недоліки, Предстоятель Церкви провів паралель із візитом до лікаря. «Гадаю, кожен із вас, хто хоч раз побував у лікаря, почув запитання: на що скаржитеся? Якби наш Господь, стоячи у цьому храмі, спитав те саме, що б ми йому сказали? Ми б скаржилися на інших, на якесь зло, яке нам хтось заподіяв, або на когось, хто нам чогось не зробив. А насправді, лікар, коли ставить це запитання, дивиться на стан нашого здоров’я», – сказав проповідник.

Блаженніший Святослав переконаний, що найбільші духовні проблеми в житті людини виникають від малої віри в Бога. «Ми начебто є віруючими, час від часу згадуємо Бога, але коли потрібно будувати глибинні фундаменти основ свого життя, шукати, чому життєві хвилі кидають нас у крайнощі, шукати справжній якір власної душі, аж тоді бачимо, що передусім нам потрібно просити в нашого Господа, щоб збільшив нашу віру, зміцнив нашу єдність із Ним, щоб ніяке зло не могло наповнити нашу душу, щоб ми були носіями Духа Святого. Бо Господь створив людину, аби вона була храмом Святого Духа», – наголосив Глава УГКЦ.

Детальніше: news.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next