АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Страдчі про покликання мирян: «Миряни носять у собі живого Бога»

П'ятниця, 26 червня 2015, 17:10
Мирянин – той, хто носить у собі живого Бога. Цей той, хто прийняв таїнство Хрещення і був посвячений Богові у таїнстві Миропомазання. Християни часом занурюються у сльози і страждання, але у своєму серці вони мають надію, яка походить не від людей, а від Бога. Християни – це ті, що належать до Христового священства, бо мають здатність приносити самих себе Богові в жертву.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав під час Всеукраїнської прощі до Страдча, що на Львівщині, 26 червня, у День мирянина в УГКЦ. Додамо, що вже третій рік поспіль цього дня прочани з’їжджаються на прощу до Страдча.

Архиєрейську Божественну Літургію разом із Предстоятелем Церкви служили владики Синоду Верховного Архиєпископства УГКЦ та численне священство біля підніжжя Страдецької гори, де в майбутньому має постати храм Страдецьких блаженних мучеників о. Миколая Конрада та дяка Володимира Прийми. Участь у паломництві взяли також представники місцевої влади та Посол України в Канаді.

Прикметно, що перед Літургією прочани дали клятву відречення від алкоголю. А на початку Блаженніший Святослав поблагословив двох воїнів із АТО, які подарували йому двох білих голубів, котрі, як відомо, символізують мир. Очільник УГКЦ на знак миру випустив їх у небо.

Продовжуючи проповідь, Глава УГКЦ зауважив, що ми, як вибраний Божий народ, як царське священство, отримали від Господа особливе покликання, про яке говорить наша Літургія: «Самі себе, один одного і все життя наше Христу-Богові віддаймо».

«Гадаю, що це загальне священство мирян, на якому наголошують отці Другого Ватиканського собору, особливо проявляється в цей драматичний час для України», - наголосив проповідник. Він звернув увагу на те, як богопосвячені люди жертвують собою у любові до свого народу і своєї держави, а  також на християнське свідчення українських воїнів, які «приносять себе в жертву на вівтар свободи і незалежності Батьківщини». Тим самим вони виконують своє християнське покликання.

«Також ми із захопленням споглядаємо свідчення християнських волонтерів і всіх жертовних людей, які в часи економічної скрути, коли вони самі перебувають на межі виживання, жертвують усім, щоб дати краще майбутнє своїм людям. Ось що означає те, що ми з вами є вибраним родом – царським священством, святим народом, Божою власністю. Приносячи себе в жертву Богові заради любові до своєї Батьківщини і своїх ближніх, ми свідчимо Божі чесноти», - завершив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next