АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відслужив Панахиду за упокій Євгена Сверстюка

Середа, 03 грудня 2014, 18:39
Пан Євген був сповнений Божим Святим Духом. Його слово сильне, відважне. Він був безкомпромісним у протистоянні злу в різних його формах. Закликав до боротьби за повну свободу свого народу і своєї держави.

Ці слова сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час Панахиди в храмі Різдва Богородиці УАПЦ, висловлюючи співчуття, жаль і смуток від себе та від імені всієї Української Греко-Католицької Церкви.

«Відійшов у вічність великий син українського народу, - син, який справді всім своїм єством жив для Бога і для України. Терпів за вільну Україну. Молився і жертвував усі свої таланти для нашого народу», − відзначив архиєрей.

Глава Церкви пригадав, як останній раз мав нагоду спілкуватися з паном Євгеном. «Він дуже поспішав доїхати до Львова й промовити слово на святі з нагоди легалізації Української Греко-Католицької Церкви. Як він дякував Богові, що зміг прибути і сказати до нас своє слово...» − розповів Предстоятель УГКЦ.

Див. також: Слово Євгена Сверстюка на урочистій академії з нагоди 25-річчя легалізації УГКЦ

«Сьогодні, − каже Блаженніший Святослав, − ми просимо Господа Бога, щоб прийняв у свої обійми свого вірного сина. І сьогодні перед нами стає велике завдання – зберігати не лише пам'ять про спочилого слугу Божого, а й дивитися на його життєвий шлях усім нашим життям, нашою працею, нашою молитвою. Вічная йому пам'ять!»

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next