АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в Борисполі: «Місія християн у світі - бути голосом сумління свого народу»

Понеділок, 18 січня 2016, 11:27
Найбільшим рабовласником, який тримає нас у своїй неволі, є гріх. Він не дає людині бути свобідною. Зовнішня свобода ще нічого не означає. Людина насамперед повинна стати вільною у своєму серці. А звільнення від влади гріха і смерті приносить Той, хто буде хрестити не тільки водою, а й Духом Святив і вогнем.
Зображення 1 / 14 Використовуйте клавіші для перегляду

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 17 січня під час проповіді у парафії Святих рівноапостольних Володимира та Ольги, що в Борисполі на Київщині.

Продовжуючи проповідь, Блаженніший Святослав додав, що кожен із нас носить у собі «глас вопіющого в пустелі», яким є сумління: «Це момент, коли людина, у всій своїй наготі у своєму серці стоїть перед Богом. Той голос говорить правду про людину». Тож так важливо кожному не заглушати голос власного сумління.

«Ми знаємо, що Іван Хреститель, останній із старозавітних пророків, поплатився життям за свою пророчу місію. Адже безбожний цар стяв йому голову», - пояснив проповідник. Однак можна закрити уста пророкові, та не можна затулити уст Богові, який промовляє до серця і сумління кожного. Ще отці Церкви вчили, що кожен із нас, згідно зі сумлінням, буде суджений і виправданий. «Тому навчімося слухати «глас вопіющого в пустині» нашого життя і місії», - закликав він.

На переконання Глави Церкви, місія християн у світі носить пророче завдання: «Ми покликані бути голосом сумління нашого народу».

«Непросто сьогодні підіймати пророчий голос в нашій країні, - голос, який говорить правду, не йде на компроміс із злом, кличе в пустелі нашого життя та завдань у новому році. Людині не є все під силу, так само, як і святому Івану. Він не міг зробити з грішної людини святу, проте він міг покликати її до покаяння», - додав він.

«Бажаю, щоб ми жили за сумлінням і слухали Бога, бо Його голос надходить через голос нашого сумління, Церкви та Божого слова. Бажаю, щоб ми свято пережили дні Богоявлення і відчули, що Той, хто приходить і визволяє, є серед нас. Відновлення, відродження нашої землі й народу є плодом хрещення Духом Святим, який ми повинні проголошувати в суспільстві», - сказав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next