АКТУАЛЬНО

«Господь знову посилає двох пастирів для свого стада… Це великий знак запевнення Його присутності серед нас», - Глава УГКЦ у Стрию

Субота, 24 травня 2014, 20:39
Існує образ, який, на мій погляд, найкраще показує, ким є Бог, в котрого ми віримо. Святе Письмо каже, що Бог є Пастирем. Він, як Пастир, піклується про нас, відчуває наші болі й перебуває з нами. Як Пастир, Він має три важливі риси: божественне душпастирство, тобто турбота про добро своїх овець; Пастир, що збирає овечок у спасенне стадо; Пастир, який годує овець, живлячи їх на найкращих пасовиськах. Маючи такого Бога-Пастиря, ми сповнюємося радістю і надією.

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії 24 травня 2014 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию. Глава УГКЦ завітав до свого родинного міста з нагоди інтронізації владики Тараса (Сеньківа) та єпископської хіротонії владики Богдана (Манишина).

Крім цього, як зауважив на проповіді Глава Церкви, цього дня святкується ще й пам'ять двох рівноапостольних просвітителів слов’ян – Кирила і Методія. «Господь вибрав цих двох братів-єпископів і послав їх з проповіддю Божого Слова зрозумілою для слов’ян мовою. Вони розпочали свою місійну діяльність на півдні України – у Криму», – зауважив проповідник.

Див. також: Фоторепортаж

Звертаючись до стрийських єпископів, Першоієрарх УГКЦ підкреслив, що Господь знову посилає двох пастирів для свого стада, зокрема в Стрийську єпархію: «Ми сьогодні урочисто впровадили на престол стрийських єпископів – нового Правлячого архиєрея Тараса (Сеньківа) та хіротонізували нового єпископа-помічника Богдана (Манишина). Це великий знак запевнення присутності Доброго Пастиря серед нас», – зазначив він. За словами Глави Церкви, єпископи мають стати двома руками Христа, який іде шукати своїх загублених овець, потішати, обтирати їхні сльози і збирати в одне стадо.

Наостанок Блаженніший Святослав закликав усіх  помолитися за чесні вибори. А наприкінці Богослужіння відбувся Чин коронування коронами, які благословив Папа Франциск, Ліської чудотворної ікони Богородиці.

Додамо, що участь у Богослужінні взяли: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільський, владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Кеннет (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Євген (Попович), Єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської архиєпархії, владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, владика Ніл (Лущак), єпископ-помічник Мукачівської єпархії ГКЦ, владика Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії РКЦ, владика Леон Малий, Єпископ-помічник Львівської архидієцезії РКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next