АКТУАЛЬНО

Про Ярославську чудотворну ікону «Милосердя двері»

Вівторок, 08 грудня 2015, 18:56
«Як це було на весіллі в Кані Галилейській, Марія з Ярославської ікони говорила і говорить до мільйонів українців словами милосердя», - о. д-р Іван Музичка.

Ікона «Милосердя двері» виставлялася під час урочистостей у Ватикані з нагоди відкриття надзвичайного Року Божого милосердя.

У нашій Церкві ця ікона також є офіційною іконою Року Божого милосердя. Копії цієї ікони виставлені для вшанування в усіх катедральних соборах нашої Церкви.

«Милосердя двері» – це стародавня ікона, яка належить Греко-Католицькій Церкві, і сьогодні зберігається у соборі Преображення в м. Ярославі у Перемисько-Варшавській архиєпархії УГКЦ в Польщі. Ярославська ікона «Милосердя двері» вважається чудотворною та коронована коронами святого Папи Івана Павла ІІ у 1996 році.

Багаторічний співробітник української секції «Радіо Ватикану» о. д-р Іван Музичка свого часу брав участь у святкуваннях десятиріччя коронування Ярославської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Милосердя двері» коронами від святого Папи Івана Павла ІІ, яке довершив тодішній Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Акілле Сільвестріні. З цієї нагоди священик приготував цикл передач, присвячених цій іконі.

Проповіді, записані майже десять років тому, не втратили своєї актуальності до сьогодні, і звучать, немов приготовані з нагоди Ювілею Милосердя. Пропонуємо вашій увазі уривок однієї з них:

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next