АКТУАЛЬНО

Паломництво голови оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя до Ярослава

Понеділок, 21 грудня 2015, 20:07
18 грудня 2015 року владика Богдан (Дзюрах), голова оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя в УГКЦ, здійснив паломництво до міста Ярослава, поблизу Перемишля, де поклонився чудотворній іконі Богородиці «Милосердя двері».

З владикою Богданом молилися: о. Пантелеймон Саламаха, протоігумен отців василіан в Україні; мати Тереза Слота, СНДМ, генеральна настоятелька сестер служебниць; с. Наталія Маціна, СНДМ, провінційна настоятелька сестер служебниць провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі; с. Боніфатія Дяків, СНДМ, провінційна настоятелька сестер служебниць в Україні; о. Андрій Хім’як, секретар оргкомітету Ювілейного року, а також інші сестри служебниці та миряни.

Зустрів групу паломників о. Христофор Блажеєвський, парох місцевої спільноти греко-католиків, який розповів про історію храму та поділився власними враженнями від участі в урочистостях у Римі 8 грудня, на яких була чудотворна ікона Пресвятої Богородиці з Ярослава.

Відтак був відслужений Молебень до Матері Божої «Милосердя двері», під час якого молільники заносили прохання про Боже змилування над українською землею, про поміч для стражденних, про мир в Україні і в усьому світі. Владика Богдан виголосив коротке слово, в якому звернув увагу на символіку дверей, які позначають рух у двох напрямках: всередину і назовні. Так само, за словами проповідника, відбувається і з рухом Божого милосердя. Спершу ми самі маємо відчути велику потребу і прагнення зануритися у води милосердя Божого, дозволити, щоб Божа любов зцілювала наші рани, кріпила нас у доброму. А відтак має настати інший рух – назовні, тобто кожен справжній Христовий учень повинен стати знаком і знаряддям Божого милосердя у світі, а кожні двері християнського дому, як і кожне серце віруючої людини, має стати відкритими для всіх без винятку людей дверима милосердя.

На закінчення своїх відвідин владика Богдан залишив запис у книзі гостей і висловив побажання, щоб двері цієї святині впродовж наступного року були відкритими для численних паломників, які будуть відвідувати ікону Богородиці «Двері милосердя», черпаючи від неї допомогу і розраду, а всім присутнім побажав плідного і благословенного переживання Ювілейного року.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next