АКТУАЛЬНО

«Тепер нашим завданням є перебороти власну ненависть», – Глава УГКЦ на зустрічі з українською громадою в Римі

Неділя, 23 лютого 2014, 20:29
23 лютого Блаженніший Святослав (Шевчук), який прибув до Ватикану для участі в засіданнях Ради Синоду Єпископів, зустрівся з українськими мігрантами з різних міст Італії.
Зображення 1 / 2 Використовуйте клавіші для перегляду

Вранці у соборі Святої Софії в Римі він відслужив Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду за душі загиблих на Майдані Незалежності, після чого Глава УГКЦ провів зустріч з вірними, розповівши про ситуацію в Україні.

«Від самого початку протистояння в Україні ми намагалися зробити все для того, щоб не допустити кровопролиття, однак з кожними днем ситуація загострювалася», – зазначив Предстоятель УГКЦ:

Всі храми і монастирі в Києві відкрили свої двері, щоб приїжджі могли там зупинитися. У Патріаршому соборі Воскресіння Христового ночувало до тисячі осіб, а вже коли з’явилися перші поранені, яких трактували як злочинців та забирали з лікарень до відділків, храми Києва мобілізувалися ще більше, щоб створити підпільну мережу надання допомоги», – розповів Блаженніший Святослав. Він також розказав про особливості цьогорічного Різдва у Києві:

З іншого боку, представники Церков та релігійних організацій, за його словами, виступили посередниками між владою та протестувальниками: «Коли влада вже була готовою запроваджувати надзвичайний стан в країні, ми переконали опозицію йти до Президента на переговори. Тоді представники релігійного середовища пішли на Майдан, щоб пояснити людям, чому опозиція відновила переговори». Таким чином, за словами Блаженнішого Святослава, вдалось уникнути «кривавої бійні»:

Підсумовуючи свою розмову, Глава УГКЦ зазначив, що початок роботи Верховної Ради в четвер є справжнім чудом:

Блаженніший Святослав закликав усіх «подолати ненависть та почати думати про завтрашній день»:

Додамо, що на зустріч із Блаженнішим Святославом, окрім місцевої римської громади, приїхали українські мігранти з міст Падова, Перуджія та Феррара. Події в Україні викликали резонанс також в італійському суспільстві.

Беручи до уваги великий інтерес італійських ЗМІ до цих подій, у вівторок, 25 лютого, в центральному офісі радіо Ватикану відбудеться прес-конференція Глави УГКЦ.

 

Прес-служба Товариства «Свята Софія»,
аудіо радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next