АКТУАЛЬНО

«Страдч - гора блаженств нашого українського народу…», - Глава УГКЦ

Четвер, 27 червня 2013, 10:35
Близько 20 тисяч вірних взяло участь у першій всеукраїнській прощі до Страдчу, що на Львівщині, присвяченій пам’яті страдецьких блаженних мучеників о. Миколая Кондрата і дяка Володимира Прийми, Дню мирянина та Року віри.

«Лише Бог блаженний і живе в повноті безмежного і досконалого щастя. Він єдиний може зробити такою людину, яка Його шукає і до якої Він зближається у своїй спасительній дії», - сказав Глава УГКЦ під час проповіді. За словами Предстоятеля УГКЦ, Христос відкриває нам своє Царство; Він приходить, щоби спаcати те, що загинуло. Блаженніший Святослав закликав усіх жити і діяти згідно із Христовим навчання. Тому, за його словами, не потрібно боятися бути «голодними і спраглими Христа», а треба мати відвагу бути «переслідуваним за Боже слово і Божу науку». «Треба мати відвагу відкритися на це блаженство для того, щоб Бог вчинив нас блаженними діяннями Святого Духа», - закликав він.

Як зазначив Глава й Отець Церкви, Страдецька гора - це українська гора блаженств. І тому саме тут Христос, устами Божественного Євангелія, проголошує Добру Новину і роздає свої блаженства. «Сьогодні ми проголосили блаженним одну яскраву особистість – Володимира Прийму, – який проживав і молився, співав Богові у Страдчі. Тут він віддав життя, будучи переслідуваним за правду. Тому його приклад - особливий і важливий для християн нашого часу», - сказав проповідник. За його словами, Євхаристійний Христос, через служіння священика, йшов утішати засмучених, годувати голодних, витирати сльози тим, що плачуть, і нести, можливо, останню радість, яку людина могла одержати у земному житті.

«Дяк Володимир, не маючи жодного обов’зку, пустився в дорогу за своїм душпастирем, не лишив його самого. Він не побоявся бути зневаженим і, навіть, убитим. Тому сповнився божественного вічного життя і Церква проголосила його блаженним – тим, який віднайшов дорогу до Бога і сам її пройшов, а сьогодні бере участь у вічному блаженстві єдиного Бога у трьох особах», - додав Верховний Архиєпископ УГКЦ.

Адже, як сказав Глава Церкви, Христос каже, що кожен, хто терпить задля правди Христової, вже сьогодні має передсмак і відчуття присутності вічного блаженного Царства Небесного.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next