АКТУАЛЬНО

У храмах УГКЦ на заклик Папи Франциска молилися за мир у Сирії та в усьому світі

Субота, 07 вересня 2013, 15:19
Сьогодні, 7 вересня, у храмах Української Греко-Католицької Церкви долучилися до молитви за мир у Сирії та в усьому світі. Заклик молитися і постити цього дня за мир на Близькому Сході проголосив Святіший Отець Франциск, Папа Римський.

Оскільки міжнародне втручання в Сирію може поширити цей конфлікт на інші країни Близького Сходу, що загрожуватиме безпеці й миру в цілому світі, ми повинні молитися за мир. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді під час Літургії, яку він відслужив у монастирі cестер Пресвятої Родини у Львові.

Блаженніший Святослав закликав до усвідомлення тої трагедії, яка зараз відбувається у Сирії. Ця країна, за словами Предстоятеля УГКЦ, є дуже важливою для християнського світу.

«Сирія – це країна древньої Антіохії, де народилася Божественна Літургія, яку ми сьогодні служимо. Бо Іван Золотоустий та Василій Великий були вихідцями древньої Антіохії. Столиця Сирії Дамаск є містом славного богомислія отців Церкви. Згадаймо Івана Дамаскина, якого дехто називає одним із тих, хто підсумовує епоху святих отців», – розповів проповідник.

«І сьогодні так стається, – продовжив Блаженніший Святослав, – що в тій країні християни є меншістю, належать до різних традицій. Є християни сирійської традиції, мелхітської традиції, католики, православні, протестанти… І саме вони стають жертвами конфлікту в Сирії».

«Тому цього дня молімося за мир у Сирії, за наших братів, які свідчать свою віру в дуже жорстокій ситуації. Нехай сьогоднішня Літургія та жертви цього дня: молитви й піст - будуть тим камінчиком побудови миру між людьми, знаком вічності в тому бурхливому й неспокійному світі», – побажав Глава Церкви.

 

Департамент і інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next