АКТУАЛЬНО

У Велику суботу УГКЦ молитовно згадує хресні страждання єпископів УГКЦ у 1945 році

Субота, 11 квітня 2015, 13:43
Цього року, за Божим промислом, сімдесята річниця ув’язнення ієрархії УГКЦ співпала з Великою суботою, коли ми відчуваємо передсмак Христового воскресіння. В цей день ми споминаємо ці хресні страждання наших владик, які вони перенесли в ім’я Христової Церкви, в ім’я віри в Бога, страждаючи від рук безбожної влади. Цей приклад став пізніше фундаментом воскресіння УГКЦ на рідних землях.

Про це 11 квітня 2015 року в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви. Саме цього весняного дня у 1945 році, за наказом сталінського режиму, було заарештовано митрополита Йосифа (Сліпого) та чотирьох греко-католицьких єпископів.

«Мета цього арешту – здеморалізувати і знищити Українську Греко-Католицьку Церкву. Цього дня розпочалася хресна дорога УГКЦ. Цей арешт був передвісником тотальної ліквідації нашої Церкви, яка відбулася один рік пізніше: на Львівському псевдособорі 1946 року», − розповів Предстоятель УГКЦ.

Він наголосив, що «сьогодні ми надихаємося силою їхньої постави, що вони витерпіли до кінця, не зрадили Бога, своєї Церкви, не відреклися від єдності з наступником апостола Петра – Святішим Отцем Папою Римським, а відтак зберегли віру батьків і нам її передали».

Блаженніший Святослав у цей день закликав усіх вірних УГКЦ, усіх людей доброї волі пом’янути у своїх молитвах цих святих мужів. «Більшість з них сьогодні є проголошені блаженними. Просімо їхнього заступництва і допомоги для нашої Церкви сьогодні. Ми не знаємо, яке майбутнє нас очікує, ми не знаємо, які страждання і випробування очікують нашу Церкву в майбутньому, але ми певні, що Дух воскреслого Христа, який надихав наших попередників в минулому, є сьогодні разом з нами, Він нас супроводжує», − висловив свою впевненість Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next