АКТУАЛЬНО

«Відкриймо наші серця до жителів Донбасу, а їхні серця - до вільної і незалежної України…» - Глава УГКЦ для радіо «Марія»

П'ятниця, 05 грудня 2014, 14:09
Закликаю всіх не ділити українців! Нехай Господь захистить нас від спокуси не довіряти жителям Донбасу або їх відкидати. Ми зараз маємо унікальну нагоду відкрити свої серця до цих наших братів і сестер, а їхні серця – до вільної і незалежної України. Саме повага є фундаментом єдності нашої країни. Пам’ятайте, що на Донбасі є наші браті і сестри, які очікують доброго слова від нас.

Сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю для радіо «Марія».

«Я з великою повагою ставлюся до людей, які мешкають на Донбасі, - продовжив далі очільник Церкви. – Свого часу я служив в армії в Луганську і мав нагоду познайомитися із жителями цього регіону».

На його переконання, люди Донбасу – особливі. Бо вони ніколи не мали легкого життя, а завжди жили з праці своїх рук. «Ці люди пам’ятають свої найкращі роки життя саме в часи Радянського союзу. Чому? Бо після його розвалу цей регіон потім ніхто по-справжньому не розвивав, а його тільки нещадно експлуатували. Тому ці люди тепер не довіряють», - пояснив він.

Крім цього, на переконання Глави Церкви, щоб завоювати довіру жителів Донбасу, потрібно дуже потрудитися. «Потрібно не на словах, а на ділі довести їм, що саме європейський шлях є дорогою розвитку майбутнього», - додав він.

Повна версія інтерв’ю.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next