АКТУАЛЬНО

«Влада, яка порушує Божий закон, зловживає владою», – Глава УГКЦ

Субота, 14 грудня 2013, 22:41
Влада, яка порушує Божий закон, навіть тоді, коли залишається законною, зловживає цією владою.

Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у коментарі Західній інформаційній корпорації, відповідаючи на запитання, чи делегімітизує владу насильство з боку силових органів.

«Гадаю, легітимність влади слід насамперед розглядати з точки зору цивільного права. Законно обрана влада є легітимною. Коли ми бачимо різні зловживання з боку влади, то влада втрачає моральну легітимність, хоча залишається законною. Нам усім варто пам’ятати про те, що основними дороговказами для гідного морального легітимного виконання своїх повноважень є Божий закон. Та влада, яка порушує Божий закон, навіть тоді, коли залишається законною, зловживає цією владою», – пояснив Предстоятель УГКЦ.

Він відзначив, що сьогодні для всього суспільства, зокрема релігійного, «абсолютно неприйнятним є застосування сили як способу вирішення суспільних проблем».

«Тому всі Церкви одностайно закликають вести діалог. Але застосовування сили дискредитує саму ідею діалогу між різними частинами нашого суспільства. Будь-якою ціною ми повинні протистояти насильству й бути відкритими до діалогу», – закликав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви висловив переконання, що з ситуації, яка склалася в українському суспільстві, можна вийти мирним шляхом.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next