АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт (Алексійчук) про Папу Франциска та патріархат УГКЦ

Понеділок, 18 березня 2013, 20:10
"Я цілковито певний, що це є Папа у свій час. Це є дар від Господа для нас, для всієї Вселенської Католицької Церкви!" - вл. Венедикт.

У п’ятницю, 15 березня 2013 року, владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідав ректорат та студентів Папського українського інституту Покрова Пресвятої Богородиці в Римі. Зустріч розпочалася архиєрейською Літургією Передшеосвячених Дарів.

По завершенні Літургії та спільної вечері, владика Венедикт зустрівся із семінаристами Львівської архиєпархії, які мешкають у цій колегії та навчаються у різних університетах та інститутах Риму.

А на закінчення єпископ-помічник Львівської архиєпархії в інтерв’ю для радіо "Ватикан" поділився своїми враженнями, пов’язаними із вибором нового Папи:

Також владика зазначив, що УГКЦ вже дозріває до патріаршої гідності, тому на його думку, мабуть, саме Папа Франциск буде тим Святішим Отцем, який надасть Українській Греко-Католицькій Церкві статус патріархату:

Фрагменти інтерв'ю для радіо "Ватикан"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next