АКТУАЛЬНО

Відбулося паломництво вірних Київської архиєпархії УГКЦ до Вишгорода

Понеділок, 05 травня 2014, 17:04
3 – 4 травня 2014 року відбулося паломництво вірних Київської архиєпархії УГКЦ до м. Вишгорода, що на Київщині. Прощу очолив владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ.

Як відомо, з цього міста походить всесвітньо відома ікона Вишгородської (Володимирської) Богородиці. Авторство святині церковна традиція приписує апостолу Луці.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії, що відбулася в рамках прощі, на проповіді владика Богдан сказав, що віра в душі людини зростає тоді, коли ми нею ділимося. «Якщо ми не ділимося вірою з невіруючими, то наша віра завмирає і стає закопаним у землю скарбом», - підкреслив він. Єпископ також звернув увагу на те, що кожен із нас має в собі дар Святого Духа, тому і повинен ділитися вірою.

Наостанок владика Богдан закликав прочан не боятися визнати те, що всі ми є немічними і слабкими: «Прибігаймо до Бога в молитві і приймаймо Його у Святому Причасті, щоб отримати Божу силу і благодать. Це потрібно для того, щоб стати вірними учнями Христовими».

Відеосюжет про прощу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next