АКТУАЛЬНО

Декрет проголошення Канонів партикулярного права УГКЦ

Середа, 04 квітня 2018, 21:02

Вих: ВА 18/148

 

ДЕКРЕТ

На славу Святої, Єдиносущної, Животворящої і Нероздільної Тройці,
 Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Смиренний Святослав,
Отець і Глава
Української Греко-Католицької Церкви

Преосвященним архиєпископам і митрополитам,
боголюбивим єпископам,
всечесному духовенству,
преподобному монашеству,
возлюбленим братам і сестрам,
в Україні та на поселеннях

Мир у Господі!

Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові-Брюховичах 7-14 вересня 2014 року Божого, затвердив терміном на три роки документ «Канони партикулярного права УГКЦ». Ці канони виражають не всю правову спадщину нашої Церкви, а лише ту її частину, до якої відсилає загальне законодавство.

Тому для виконання основного завдання – опрацювання повноцінного збірника помісного права УГКЦ – Синод Єпископів дав свою згоду на заснування робочої групи під керівництвом голови Канонічного відділу Патріаршої курії Архиєпископа і Митрополита Перемишльсько-Варшавського Євгена (Поповича).

Ця робоча група, яка була заснована Отцем і Главою Церкви декретом Вих: ВА 15/608 від 18 грудня 2015 року Божого, подала свої перші напрацювання на розгляд синодальних отців.

Однак, беручи до уваги, що завершується трирічний термін ad exsperimentum дії Канонів партикулярного права УГКЦ, Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові-Брюховичах 3-12 вересня 2017 року Божого, затвердив зміни до таких канонів цього права: 10, 21, 23, 40, 46, 56, 57, 65, 85, 88, 98, 114 - і затвердив Канони партикулярного права в цілому.   

Завершуючи передбачену правом процедуру встановлення законів, ми, владою нам даною, відповідно до норми кан. 112, §1 ККСЦ, задля духовного блага вірних Української Греко-Католицької Церкви

проголошуємо

КАНОНИ ПАРТИКУЛЯРНОГО ПРАВА,

які затвердив Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся в Львові-Брюховичах 3-12 вересня 2017 року Божого,

і постановляємо:

після їх електронного опублікування на офіційному веб-сайті Української Греко-Католицької Церкви (ugcc.ua) (див. кан. 15 Канони партикулярного права УГКЦ) вони стануть обов’язковими до виконання від 7 квітня (25 березня) 2018 року Божого, свята Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Синодальні закони повинні бути пильно і ретельно дотримувані всім Божим людом наших єпархій та екзархатів, незважаючи на будь-які перешкоди, навіть такі, які варті окремої згадки.

Право автентичного тлумачення канонічних норм цього партикулярного права належить Синоду Єпископів УГКЦ, Отцю і Главі УГКЦ за порадою Постійного Синоду в період між Синодами Єпископів (кан. 112, §2 ККСЦ).

+ СВЯТОСЛАВ

о. Микола Сулима,
канцлер Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
у великий вівторок 3 квітня 2018 року Божого

 

На офіційній веб-сторінці УГКЦ опубліковано 4 квітня 2018 року Божого

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next