АКТУАЛЬНО

Декрет затвердження змін до Статуту Товариства українських каноністів

Вівторок, 03 квітня 2018, 22:37

Вих. ВА18/149

 

ДЕКРЕТ

 На славу Святої, Єдиносущної, Животворящої і Нероздільної Тройці,
 Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

 Отець і Глава
Української Греко-Католицької Церкви

СВЯТОСЛАВ

Мир у Господі!

 Розвиток церковних наук і виклики, які постають сьогодні перед Церквою в Україні, вимагають не тільки кваліфікованих спеціалістів у сфері церковного права, а й вдосконалення наявних інструментів, як допоміжних знарядь у наданні допомоги ієрархічній структурі, інститутам богопосвяченого життя, душпастирям, мирянам та науковцям Української Греко-Католицької Церкви.

Існування Товариства українських каноністів розпочинається в 2008 р., коли світлої пам'яті Блаженніший Любомир (Гузар) декретом Р-08/685 від 29 листопада 2008 р. поблагословив діяльність Товариства та затвердив його Статут.

Товариство, що діє в Україні, — це об’єднання вірних, експертів і фахівців канонічного права, які працюють у різних церковних установах Української Греко-Католицької Церкви: єпархіальних куріях або церковних трибуналах чи займаються академічною діяльністю. 

Головною метою Товариства є співпраця в галузі практики та науки серед спеціалістів канонічного права, дослідження і вивчення церковного права, його популяризації шляхом підвищення рівня знань у цій галузі.

Звітно-виборчі збори Товариства українських каноністів, які відбулися 22 березня 2018 р. в м. Тернопіль, бажаючи покращити знаряддя власної діяльності, вивчили та внесли зміни до власного Статуту.

Ми, владою нам даною, отримавши відповідне прохання, зваживши на приписи кан. 922, § 1 Кодексу канонів Східних Церков,

затверджуємо зміни до

Статуту Товариства українських каноністів

і постановляємо:

впровадити їх в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього Статуту на офіційному веб-сайті Української Греко-Католицької Церкви (ugcc.ua).

 

+ СВЯТОСЛАВ

 о. Микола Сулима,
канцлер Курії
Верховного Архиєпископа УГКЦ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
у Великий вівторок 3 квітня 2018 року Божого

 

Опубліковано на офіційній веб-сторінці УГКЦ 3 квітня 2018 року Божого

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next