АКТУАЛЬНО

Лист-співчуття Блаженнішого Святослава з приводу смерті Блаженнішого Володимира (Сабодана)

Субота, 05 липня 2014, 10:31
Його Високопреосвященству Митрополитові Онуфрію

З великим смутком ми одержали вістку, що спочив у Бозі Блаженніший Володимир, Митрополит Київський.

З відходом до вічності слуги Божого Митрополита Володимира всі ми, все українське суспільство та всі християни, незалежно від конфесійної належності, відчуваємо велику втрату. Його Блаженство Володимир назавжди закарбується в нашій пам’яті як людина глибокої молитви та правдивої монашої аскези, глибокий богослов та мудрий пастир, духовний батько та моральний авторитет нашого часу.

Блаженніший Володимир, натхнений Духом Святим, розумів важливість і нагальну потребу братерського єднання та пошуку шляхів до єдності Церков Володимирового Хрещення. У цьому він на багато років випередив сучасність і залишиться духовним орієнтиром для своїх послідовників у майбутньому.

У цю скорботну хвилю від імені всієї повноти Української Греко-Католицької Церкви висловлюємо братнє співчуття усьому єпископатові, духовенству, монашеству і всім чадам Української Православної Церкви та єднаємося з вами в молитві за вічний спочинок покійного.

Сьогодні Блаженніший Володимир стоїть перед Престолом Всевишнього і молиться за дорогу Йому Україну, а до нас промовляє словами апостола Павла: «Я боровся доброю борнею, скінчив біг – віру зберіг. Тепер же приготований мені вінок справедливости, що його дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя» (ІІ Тим. 4, 7–8).

Вічная Йому пам’ять!

 

+ Святослав

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next