АКТУАЛЬНО

Лист-співчуття Блаженнішого Святослава з приводу смерті мами владики Йосафата, отців Василя і Андрія Говерів

Четвер, 27 лютого 2014, 22:00
Преосвященному владиці Йосафатові (Говері), Екзарху Луцькому, всесвітлішим отцям Василеві та Андрієві Говерам.

Чесна перед Господом смерть преподобних його (Пс. 115, 6).

 

Преосвященний владико, дорогі отці!

Слава Ісусу Христу!

Зі сумом сприйняв я звістку про велику втрату для вас та для всієї вашої родини – кончину вашої матері Марії.

Мати – найрідніша і найдорожча людина в житті кожного. Немає у світі більш прекрасного, ніжного і рідного слова. Мамина любов не згасає, вона продовжує любити нас незалежно від нашого віку, найкраще нас розуміє і найбільше за нас вболіває. Лишень з роками ми починаємо цінувати всю жертву, яку склала наша мати для кожного з нас.

Ваша мати Марія не тільки подарувала вам життя, а й показала власним прикладом велику Божу любов. Своїми молитвами вона випросила в Бога найбільший дар для кожного з вас – бути священиками Христової Церкви. І в найважчі моменти вашого життя вона завжди вас підтримувала. Своєю активною участю в Братстві Неустанної Помочі вона випрошувала щедрі ласки і для своєї рідної Греко-Католицької Церкви.

У цей день ми сумуємо разом із вами, але також надіємося, що пані Марія, яка гідно прожила своє нелегке життя, стоїть перед нашим Божественним Спасителем, очікуючи на вічну нагороду.

 Прийміть від мене, Преосвященний владико та дорогі отці, щирі слова співчуття та запевнення в молитвах у наміренні новопреставленої.

Віддаємо душу раби Божої Марії в руки безмежного Божого милосердя та з вірою промовляємо: «Ти єством благий і милосердний, і датель милости, і милосердя безодня: ту, що з цього місця злоби і тіні смертної Ти переставив,  всели там, де Твоє, Спасе, світло сяє».

З молитвою

 

+ СВЯТОСЛАВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next