АКТУАЛЬНО

Постанови Дев'яносто першої сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні

Вівторок, 17 травня 2022, 13:39
Дев'яносто перша сесія Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні відбулася 10-11 травня 2022 року в Трускавці. Публікуємо постанови цієї сесії.

ПОСТАНОВИ

Дев’яносто першої сесії
Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні,

10-11 травня 2022 року Божого, Трускавець

 

1. Висловити вдячність Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, капеланам, волонтерам і всім тим, хто служить і підтримує наше військо в умовах військової агресії російської федерації проти України.

2. Задля вдосконалення військового душпастирства в Україні:

А. Просити єпархіальних єпископів:

1) заохотити представників духовенства до розпізнавання власного покликання та служіння у сфері задоволення духовно-релігійних потреб українського воїнства;

2) створити центри військового капеланства в тих єпархіях, де є така потреба.

Б. Доручити Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ:

1) розробити програму ознайомлення з душпастирським служінням у війську та особистого розпізнавання покликання семінаристів УГКЦ до такого душпастирства;

2) налагодити механізм відбору священнослужителів до здійснення служіння на посаді військового капелана.

В. Ректоратам семінарій УГКЦ в Україні забезпечити внесення відповідної програми душпастирського служіння у війську до плану семінарійної формації.

Г. Доручити Канонічному відділу Патріаршої курії УГКЦ опрацювати та представити на розгляд Синоду Єпископів УГКЦ норми канонічного регулювання служіння священнослужителів УГКЦ на посаді військового капелана, беручи до уваги положення чинного законодавства у сфері задоволення духовно-релігійних потреб військовослужбовців.

Ґ. Доручити Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні у співпраці з Департаментом військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ звернутися до компетентних державних органів із пропозиціями врегулювання призову нашого духовенства на військову службу в умовах дії правового режиму військового стану.

3. Прийняти із внесеними поправками і доповненнями текст Звернення Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні «Народ мучеників Русі-України своїм тілом знову зупиняє зло, щоб воно не поширилося на весь світ».

4. Затвердити Програму суспільно-громадської діяльності УГКЦ в Україні «Бог посеред міста – воно не похитнеться…».

5. Прийняти в першому читанні Стратегію діяльності УГКЦ для утвердження сімейних цінностей, підтримки сімей та запобігання і протидії домашньому насильству.

6. Взяти до уваги повідомлення постулятора про стан беатифікаційного процесу праведного Андрея Шептицького.

7. Взяти до уваги повідомлення про стан опрацювання Хрестоматії історичного досвіду суспільно-громадського служіння Української Греко-Католицької Церкви.

8. Взяти до уваги звіт про стан справ УГКЦ в Україні у фінансово-економічній сфері та про діяльність Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова».

9. Дев’яносто другу сесію Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні провести в листопаді 2022 року Божого.

 

Ці  постанови набирають чинності 25 травня 2022 року Божого

 

Голова Синоду:
Блаженніший Святослав

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next