АКТУАЛЬНО

Постанови Сімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

Середа, 03 травня 2017, 16:54
Постанови Сімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 26-27 квітня 2017 року Божого, Львів

1. Взяти до уваги стан виконання рішень головної теми Синоду Єпископів УГКЦ 2013 року щодо стратегії розвитку нашої Церкви на Сході України − «Напрямки нової євангелізації в УГКЦ».

2. Взяти до уваги звіт Місійного фонду УГКЦ про стан надходження коштів та їх розподіл.

3. Взяти до уваги стан співпраці між єрархічними структурами з Галичини з єрархічними структурами інших теренів України.

4. Доручити Патріаршому економатові УГКЦ опрацювати Статут Загальноцерковного фонду священичої солідарності і подати його на розгляд та затвердження Синодові Єпископів УГКЦ 2017 року.

5. Прийняти Заяву Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо «об’явлень» с. Марії Баран, які поширює о. Антоній Григорій Планчак.

6. Від імені Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ висловити подяку владикам і отцям-душпастирям нашої Церкви в Польщі за належну душпастирську опіку для українських заробітчан та емігрантів.

7. Для забезпечення належної душпастирської опіки українських заробітчан та емігрантів в Польщі:

А. Просити Блаженнішого Святослава направити листа до польського католицького єпископату у справі співпраці УГКЦ з Єпископською Конференцією Польщі для надання належної душпастирської опіки в Польщі вірним УГКЦ.

Б. Просити владик Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у співпраці з єпископатом УГКЦ в Польщі активно дбати про забезпечення належної душпастирської опіки нашим заробітчанам та емігрантам у Польщі.

В. Просити отців-душпастирів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ інформувати своїх вірних про структури та про різноманітні ініціативи та заходи УГКЦ у Польщі, щоб наші вірні могли отримати належну душпастирську опіку у своїй Церкві під час перебування в цій країні.

8. Для належного вшанування жертв акції «Вісла» 1947 року:

А. Відслужити в неділю, 30 квітня 2017 року Божого, заупокійні богослужіння за жертв цього насильства.

Б. У всіх катедральних соборах нашої Церкви встановити пам’ятні дошки для вшанування жертв цього насильства.

9. Взяти до уваги звіт про діяльність Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

Ці  постанови набирають чинності 15 травня 2017 року Божого

 

Голова Синоду:                                 Блаженніший Святослав

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next