АКТУАЛЬНО

Постанови Шістдесят четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Понеділок, 16 червня 2014, 16:32
Шістдесят четверта сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви проходила 13-14 червня 2014 року в Марійському духовному центрі в Зарваниці. У Синоді взяли участь усі греко-католицькі єпископи, які діють на території України, а також єпископ-номінант Йосафат (Мощич), проголошений Єпископом-помічником Івано-Франківської архиєпархії.

Постанови
Шістдесят четвертої сесії Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Львів-Брюховичі, 13-14 червня 2014 року Божого

1.      Просити Блаженнішого Святослава, щоб доручив Богословському відділові Патріаршої курії УГКЦ доопрацювати та осучаснити Концепцію екуменічної позиції УГКЦ із врахуванням побажань, висловлених членами Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

2.      Затвердити з внесеними поправками та доповненнями Положення щодо статусу і служіння вислуженого єпископа на території Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на трирічний випробувальний термін.

3.      Затвердити з внесеною поправкою зміни до Положення про парафіяльну катехитичну школу.

4.       Затвердити зміни до Положення про порядок призначення на катехитичне служіння і відкликання з нього.

5.      Опрацювати лист від Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо продовження посту й молитви за Україну та висловити від імені Синоду співчуття родинам загиблих 14 червня цього року й впродовж останніх місяців та запевнення про молитви за покійних.

6.      Шістдесят п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести в листопаді 2014 року Божого.

 

Ці постанови набирають чинності 30 червня 2014 року Божого

 

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства

Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next