АКТУАЛЬНО

Постанови Шістдесят третьої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Середа, 09 квітня 2014, 17:15
Шістдесят третя сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулась у Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ у Львові-Брюховичах 3-4 квітня 2014 року.

У синодальних засіданнях брали участь усі єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, а також владики Мілан (Шашік), Єпарх Мукачівської греко-католицької єпархії, і Ніл (Лущак), Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії. На Синоді вперше були три владики-номінанти: Михайло (Бубній), єпископ-номінант на Екзарха Одеського і Кримського; Василь (Тучапець), єпископ-номінант на Екзарха Харківського; Богдан (Манишин), єпископ-номінант на помічника Стрийського.

ПОСТАНОВИ
Шістдесят третьої сесії Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,
3-4 квітня 2014 року Божого, Львів-Брюховичі

1. Для забезпечення належної душпастирської опіки вірних в умовах, які склалися останнім часом в Україні:

А. Підтримати діяльність Мережі центрів допомоги постраждалим «Простір гідності» та доручити опіку над ними Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони  здоров’я.

Б. Рекомендувати продовжувати вишкіл духовенства в єпархіях та екзархатах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відповідно до викликів сьогодення.

В. Доручити Патріаршій комісії у справах духовенства УГКЦ переглянути план душпастирського виховання та навчання (навчальні курси: пасторальна медицина, пасторальна психологія, пасторальне порадництво) у семінаріях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Г. Доручити робочій групі з впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» опрацювати пропозиції щодо реалізації плану суспільно-душпастирського служіння УГКЦ в Україні.

2. Затвердити Інструкцію для душпастирів щодо поведінки під час політичних виборчих кампаній та доручити єпархіальним єпископам довести її зміст до відома своїх священнослужителів.

3. Доручити Патріаршій комісії у справах духовенства УГКЦ разом зі Стрийською єпархією УГКЦ бути співорганізаторами Загальноцерковної прощі священиків до Перемишлян.

4. Шістдесят четверту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести в червні 2014 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 14 квітня 2014 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next