АКТУАЛЬНО

Постанови Сімдесят шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Субота, 17 червня 2017, 13:21
13-14 червня 2017 року у Марійському духовному центрі Зарваниця, під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулась Сімдесят шоста сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. Публікуємо постанови цієї сесії Синоду.

ПОСТАНОВИ

Сімдесят шостої сесії Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,
13-14 червня 2017 року Божого, Зарваниця

 

1.      Для оживлення молитовного життя в Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ та на виконання програми Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»:

А.   Рекомендувати єпархіальним єпископам чувати над вихованням до особистої і спільнотної молитви в семінаріях та в Інститутах постійної формації духовенства та монашества.

Б.    Просити настоятелів засновувати при монастирях та домах чинів і згромаджень «школи молитви», де б монахи і монахині ділилися з вірними своїм молитовним досвідом.

В.    Заохочувати парохів організовувати в парафіях систематичні щотижневі молитовні зустрічі з вірними, на яких вони могли б спільно вчитися молитися, отримати необхідні знання про молитву та ділитися особистим молитовним досвідом.

2.      Прийняти в другому читанні з внесеними поправками і пропозиціями Душпастирський порадник «Покликання мирян до участі в суспільно-політичному житті країни» і направити його на третє читання.

3.      Взяти до уваги дидактичні матеріали для курсів постійної формації священиків на тему Святого Таїнства Покаяння та рекомендувати їх для вжитку священнослужителям у душпастирській практиці.

4.      Прийняти у першому читанні Душпастирські вказівки щодо йорданських відвідин.

5.      Взяти до уваги звіт Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

6.      З огляду на відзначення Вселенською Церквою 100-річчя об’явлень Пресвятої Богородиці у Фатімі (Португалія) заохочувати отців-парохів кожного 13 числа місяця від липня до жовтня 2017 року Божого проводити моління за мир в Україні і світі та розвиток євангелізації.

7.      Сімдесят сьому сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести в грудні 2017 року Божого.

 

Ці постанови набирають чинності 29 червня 2017 року Божого

 

Голова Синоду:

Блаженніший Святослав (Шевчук)

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next