АКТУАЛЬНО

Привітання Глави УГКЦ римо-католиків України з нагоди 25-річчя відновлення структур РКЦ в Україні

П'ятниця, 15 січня 2016, 18:24
Дякую Господу Богу за дар визволення від переслідування та можливості вільного виявлення своєї віри в Бога.

Київ,
Вих. ВА 16/039
15 січня 2016 року Божого

Високопреосвященному владиці
Мечиславу Мокшицькому,
Архиєпископу і Митрополиту Львівському
Римо-Католицької Церкви в Україні

 

Високопреосвященний Владико-Митрополите!
Високопреосвященний і Преосвященні владики!

Всесвітліші, всечесні та преподобні отці!
Преподобні брати і сестри в монашестві!

Возлюблені брати і сестри
Римо-Католицької Церкви в Україні!

Цими днями спільнота Римо-Католицької Церкви святкує знаменну подію – 25-річчя відновлення своїх структур в Україні. Разом із вами, від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, нашого духовенства, монашества та всіх вірних, дякую Господу Богу за дар визволення від переслідування та можливості вільного виявлення своєї віри в Бога.

У тоталітарні часи комуністичного режиму Римо-Католицька Церква в Україні пережила період гонінь та гідно засвідчила свою вірність Христові й Святішому Отцеві Папі Римському, заясніла світлом святості багатьох мучеників та ісповідників віри Христової. Із вдячністю згадуємо зворушливі моменти вашої солідарності та братньої підтримки стосовно єпископату, духовенства і мирян катакомбної Греко-Католицької Церкви, які знаходили прихисток у римо-католицьких костелах і щиро допомагали одні одним.

Ми є Церквами двох різних традицій, однак перебуваємо в повному сопричасті із Римським Вселенським Архиєреєм - Папою Римським, намісником апостола Петра, і покликані виявляти єдність Католицької Христової Церкви в наш час. Українське суспільство, за словами Папи Франциска, очікує від нас свідчення братньої любові та взаємоповаги, відважного звіщання Божого Слова, активної присутності в громадянському суспільстві, котре так потребує голосу Церкви, як матері й учительки українського народу.

Дякуючи Богові за цей срібний ювілей відновлення повноцінної присутності в Україні ваших структур, разом молимо Всевишнього, щоб зіслав на вас повноту благодатей Духа Святого для зростання всього Божого люду у вірі, надії та любові.   

Із виявом братньої любові, пошани та запевненням про молитву

щиро відданий у Христі-Господі

 

† СВЯТОСЛАВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next