АКТУАЛЬНО

Привітальне слово єпископа Мар’яна Роєка, представника Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Польщі, на Синоді Єпископів УГКЦ

Четвер, 18 вересня 2014, 12:37
Від імені польських єпископів, як делегат Конференції Єпископату Польщі, прагну передати сердечні вітання всім владикам Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, зокрема Верховному Архиєпископові Блаженнішому Святославу.

Висловлюю пошанування всім тут присутнім, відповідно до ваших звань і посад. Усвідомлюючи тягар драматичних подій, пов’язаних із посяганням на територіальну цілісність України, прагну ще раз від імені єпископів Римо-Католицької Церкви переказати вам не лише слова солідарності, а передовсім запевнення в братерській молитві за весь український народ.

З висловами духовної єдності звертаємося за вашим посередництвом до всіх пастирів і вірних Церков та християнських спільнот, які діють на території України. Сподіваємося, що молитва, яка безнастанно приноситься до Божого Престолу, посприяє зменшенню напруги й тривоги, а також у контексті зазнаної кривди й несправедливості зміцнить і об’єднає вас у спільних діях. 

Як було зауважено у спільному Зверненні Предстоятелів Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков до народів України і Польщі, «ненависть і насильство – це завжди вияв деградації людини та народу. Натомість пробачення, братерство, співчуття, допомога і любов стають гідним і довготривалим фундаментом культури людського співжиття».

Надалі будемо підтримувати Україну молитвою і добрими ділами у ваших змаганнях за свободу й територіальну цілісність.

Бажаємо, щоб наради Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви принесли бажані духовні та дочасні плоди. Усім передаємо Боже благословення і побажання зростання Христової Церкви греко-католиків в Україні. Не бійтеся! Христос переміг світ! Майте відвагу перед людьми, проповідуючи їм спасенне Євангеліє Христове! Від імені польських єпископів бажаю вам усілякого добра!

Слава Ісусу Христу!

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next