АКТУАЛЬНО

Звернення про благодійний збір коштів на лікування постраждалих у Києві та інших містах України

Вівторок, 28 січня 2014, 11:27
Боголюбивому духовенству і дорогим мирянам Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, всім людям доброї волі.


"Хто нас відлучить від Христової любові?
Горе чи утиск, чи переслідування,
чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч?" (Рим. 8. 35).

Христос рождається!

Улюблені у Христі брати і сестри, 

Саме ці євангельські слова промовив Апостол Павло, відкриваючи для себе безмежну Христову Любов. 

Глибокою кризою охоплений український народ. Важкі допусти терпінь переносять мужні сини і дочки з християнських родин по всій Україні. Загиблі, поранені, ув’язнені та переслідувані приносять свій найбільший дар - життя і здоров’я на вівтар кращого майбуття української нації. 

Ні страх, ні переживання рідних, ні холод не зупиняють українців у волелюбному бажанні йти дорогою правди і справедливості. Настав час кожному із нас глибше застановитися над основами нашої християнської віри, де найперше йдеться про діла милосердя: голодного нагодувати, спрагненого напоїти, нагого зодягнути, подорожнього в дім прийняти, недужому послужити, в’язня відвідати, померлого похоронити. 

Матері приходять зі сльозами на очах і просять про молитву за своїх синів і дочок, котрі отримали чисельні рани від побиття і нелюдських знущань. Чи можемо ми пройти повз горе і терпіння людей, які потребують лікування чи іншої вкрай необхідної помочі? 

Кожному з нас потрібно стати добрим євангельським самарянином, який, натрапивши на побитого чоловіка, "... побачивши його, змилосердився. Він приступив до нього, перев’язав йому рани, полив їх оливою і вином; потім посадив його на власну скотину, привів до заїзду й доглянув за ним" (Лк. 10, 30-37). 

Далі Ісус каже нам: "Іди і ти роби так само". З огляду на потребу ліків, теплого одягу, передавання продуктових пакетів ув’язненим та інших необхідних дій для мирних протестувальників на Євромайданах Києва та десятків міст України, оголошую проведення фінансової збірки по всіх храмах Коломийсько-Чернівецької єпархії. 

Доручаю священикам-парохам і адміністраторам парохій зачитати дане звернення до парохіян, впродовж семи днів організувати такі збірки на парохіях. 

Всі кошти передати до бухгалтерії Єпархіального управління для централізованої передачі в Оргкомітет Євромайдану у Києві. 

З Архієрейським благословенням 

Єпископ Василій (Івасюк),
Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next