[Translate to en:] «Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитись від шкідливих для природи практик», – Митрополит Володимир (Війтишин)

Thursday, 03 January 2013, 21:12
[Translate to en:] «Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитись від шкідливих для природи практик», – про це наголосив у своєму Різдвяному посланні Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.
[Translate to en:] «Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитись від шкідливих для природи практик», – про це наголосив у своєму Різдвяному посланні Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ. Згідно слів Владики Володимира: «Подія Вифлеємської ночі у всій повноті нашого сприйняття, розкриває невимовну любов, невичерпне милосердя та постійне прагнення Творця, якомога ближче наблизити до Себе своє творіння». Архиєрей констатує, що «народжений в убогому вертепі Христос, був, є, і буде центром уваги всього світу, так як Він змінив світ, оновив його буття, дав йому силу і можливість безмежного розвитку і вдосконалення. Прихід Спасителя у світ явився початком повернення людства до Світла Божого. Немеркнуче світло євангельської істини засяяло всьому світу провідною зіркою, вказуючи спасительну дорогу до вічного життя». Заповідь любові до Бога і ближнього є тісно взаємопов'язана із заповідями милосердя стосовно створеного Богом світу, який нас оточує. В цьому контексті церковний ієрарх наголошує, що «свідчення віри і любов до Бога вимагає також відмовитись від шкідливих для природи практик, рівно ж необхідно старатися бути свідками Божого милосердя стосовно створеного світу у нашому повсякденному житті завдяки нескладним, але таким необхідним зусиллям для заощадження усього навколишнього середовища», - відзначив Владика Володимир.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

   
LATEST NEWS
PUBLICATIONS

We can imagine what the prayer of the prisoners in the Russian torture centers in the Ukrainian Kharkiv region was like – Head of the UGCC on the 206th day of the war 17 September

A vast cemetery, a mass burial, was found near the city of Izyum, in which more than 400 innocently killed and tortured people have already been...

MEDIA
Prev Next