[Translate to en:] У Львові презентуватимуть книжку про капеланське служіння у в'язниці

Saturday, 22 December 2012, 11:24
[Translate to en:] 26 грудня 2012 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35, Львів) відбудеться презентація книги «Служити в’язням» (початок о 14. 00). Це видання Департаменту Патрiаршої курії УГКЦ з душпастирства у силових структурах України, що є плодом багаторічної співпраці з пенітенціарною службою. Книжка подає фахові орієнтири для душпастирства в пенiтенцiарних закладах, тому буде корисною семінаристам, священикам і волонтерам цього служіння.
[Translate to en:] 26 грудня 2012 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35, Львів) відбудеться презентація книги «Служити в’язням» (початок о 14. 00). Це видання Департаменту Патрiаршої курії УГКЦ з душпастирства у силових структурах України, що є плодом багаторічної співпраці з пенітенціарною службою. Книжка подає фахові орієнтири для душпастирства в пенiтенцiарних закладах, тому буде корисною семінаристам, священикам і волонтерам цього служіння. На подію запрошені журналісти, капелани, семінаристи, викладачі, а також представники Християнської міжконфесійної місії тюремного служіння Державної пенітенціарної служби України.  

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

 

Уривок з книги: «Жан Ваньє - відомий канадський громадський діяч, християнський філософ, психолог, письменник, засновник міжнародної спільноти «Лярш», - приділяв час і в’язничному служінню. З досвіду відвідування в’язнів він висловив глибоке переконання, що постраждалими через злочин є і потерпілі, і самі злочинці: "Служіння це вище звичайних людських сил: приймати злочинця й не осуджувати його – є важко. Ще важче прощати. Але саме там, де виснажується логіка відносин сильних і слабих цього світу, починає діяти Божественний Логос. Любов і справедливість зустрічаються на Голготському Хресті, сяють нам із ран Ісуса. Милосердне прощення й відродження для людей, раз назавжди явлені під час Господніх Хресних страстей. Ними Христос повсякчасно оживляє нас, звільняє нас від природних немочей і обмежень».
LATEST NEWS
PUBLICATIONS

We can imagine what the prayer of the prisoners in the Russian torture centers in the Ukrainian Kharkiv region was like – Head of the UGCC on the 206th day of the war 17 September

A vast cemetery, a mass burial, was found near the city of Izyum, in which more than 400 innocently killed and tortured people have already been...

MEDIA
Prev Next