АКТУАЛЬНО

«"Вітер На-Дії" – це чудова можливість спільного єднання молодих людей у дусі свободи та Божої любові», - о. Ростислав Пендюк

П'ятниця, 11 липня 2014, 16:28
Із 10 по 13 липня у Львові відбуватиметься Всеукраїнський з’їзд християнської молоді «Вітер На-Дії», учасниками якого можуть стати молоді люди зі всієї України від 16 років, котрі хочуть активно провести це літо та збагатитися духовно.

Організатори: Комісія у справах молоді УГКЦ, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Молодіжна комісія Львівської архиєпархії, Український католицький університет, Львівська духовна семінарія Святого Духа та молодь Єдиного молодіжного простору УГКЦ.

Про головну мету та найважливіші завдання заходу ми поговорили з о. Ростиславом Пендюком, головою Комісії у справах молоді УГКЦ, одним із координаторів та ідейних натхненників «Вітру На-Дії».

- Отче, яка основна мета Всеукраїнського з’їзду християнської молоді «Вітер На-Дії»?

Головна мета – дати можливість молодим людям, які є християнами, які належать до Церкви, зустрітися, познайомитися, побути разом, обмінятися думками та поділитися ідеями, краще пізнати одні одних. Звісно, на цю зустріч ми запросили й тих, хто не повністю ідентифікує себе з практикуючими християнами. Але це нагода для них пізнати глибину своєї віри, важливість Церкви в житті кожної людини. Також за допомогою цього з’їзду ми готуємося до наступного святкування Всесвітнього дня молоді, який відбудеться у Кракові в 2016 році. Ще один наскрізний елемент підготовки до Всесвітнього дня молоді - гасло, яке Папа Франциск запропонував на цей рік: «Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт 5,3). Протягом цього заходу ми розважатимемо над важливістю та християнськими цінностями цього заклику в період сьогодення.

- Молодь із яких саме міст України відвідає цей захід?

Є учасники і з Одеси, і з Києва, і з Дніпропетровська, і з Вінниці тощо. Звісно, більшість очікуємо із Західної України: Львова, Івано-Франківська, Дрогобича, Стрия.

- Чи будуть іноземні гості?

З-за кордону ми запросили дуже поважних гостей, зокрема отця Гжегожа Суходольські, голову оргкомітету Всесвітнього дня молоді, який відбудеться у Кракові в 2016 році. Він та його помічники детальніше розкажуть про цей захід, про його найважливіші нюанси тощо. Також ми очікуємо побачити й українську греко-католицьку молодь із Польщі. Поки що «Вітер На-Дії» - суто всеукраїнський захід, але, дай Боже, в наступні роки плануємо розширювати свої можливості та перспективи.

- Розкажіть, будь ласка, детальніше про програму Всеукраїнського з’їзду християнської молоді «Вітер На-Дії».

Насамперед, 10-11 липня всі події відбуватимуться в парафіях та центральній частині Львова – прийом у львівських родинах (для гостей міста), зустрічі-знайомства, екскурсії та квести містом. Основний день фестивалю – субота, 12 липня, свято Верховних апостолів Петра й Павла. На великому відкритому просторі Українського католицького університету та Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ (Львів, вул. Хуторівка, 35а) розташується наметове містечко, поряд із ним - сцена та безліч майстерень різних ремесел. Окрім того, активно працюватиме Відкритий університет, де читатимуть лекції та ділитимуться досвідом відомі майстри своєї справи. У неділю, 13 липня, «Вітер На-Дії» закінчиться Літургією та спільною молитвою за Україну.

- На Вашу думку, чи може «Вітер На-Дії» стати фундаментом до національного та духовного єднання української молоді у трагічні для нашої країни дні та час війни на Сході України?

Безперечно. Це наша місія. У рамках проведення заходу «Вітер На-Дії» ми ставимо акцент не просто на зустрічі молодих людей, а на єднанні свідомої духовної української молоді, яка щиро прагне свободи та Божої любові. Сьогодні, на фоні всіх подій в нашій державі, нам дуже не вистачає єднання, що і стало причиною цих жахливих трагедій. Але віримо, що саме молоде покоління зможе досягнуть того компромісу, який так потрібен нашому суспільству заради світлого майбутнього.

Щоб одержати більше інформації та з питань акредитації організатори просять звертатися за номерами телефонів: 096 466 99 85063 424 50 42 - о. Ростислав Пендюк або с. Оксана Пелех (редемптористка). А також через електронну пошту [email protected].

Адреса офісу фестивалю: вул. Руська, 10, Львів (вхід через сувенірний магазин).

Розмовляла Лідія Батіг

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next