АКТУАЛЬНО

«Цього року епіцентр життя УГКЦ переноситься до Івано-Франківська…» - владика Богдан (Дзюрах)

Середа, 03 червня 2015, 21:39
Розмова з владикою Богданом (Дзюрахом), Секретарем Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, у час проведення Синоду в Івано-Франківську 1-3 червня 2015 року.

Преосвященний владико Богдане, як Секретар Постійного Синоду Єпископів, прокоментуйте, чому саме засідання Постійного Синоду відбувалося в Івано-Франківську та чи робочі засідання пов’язані з підготуванням Церкви до проведення Собору УГКЦ, який запланований на серпень 2015 р.Б. також в Івано-Франківську? 

Багато років Постійний Синод має традицію проводити свої робочі зустрічі у різних єпархіях та екзархатах нашої Церкви. Це робиться, щоб відвідати наші місцеві церковні структури в різних куточках України та на поселеннях, пізнати їхній стан життя, підтримати їх у труднощах і потребах і тим самим скріпити зв'язок Синоду Єпископів з духовенством і  вірними.

Можна сказати, що цього року епіцентр життя нашої Церкви переноситься до Івано-Франківська, оскільки на серпень і вересень заплановані дві важливі події: спершу, наприкінці серпня, відбудеться Патріарший Собор на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», а відтак - Синод Єпископів УГКЦ. Собор збере представників духовенства і вірних з єпархій та екзархатів УГКЦ з усього світу, що дасть нагоду виявити багатство нашої Церкви, яка розвиває свою діяльність не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу. Собор підсумує реалізацію душпастирської програми «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом» впродовж останніх п'яти років, а  після цього Синод Єпископів прийме свої законодавчі рішення та постанови, які стануть новим етапом реалізації стратегії розвитку Церкви на період до 2020 року. Усе це робиться з метою оживлення всіх структур і спільнот нашої Церкви, щоб ми самі жили духом воскреслого Христа і переконливо свідчили про Його присутність між нами.

Цьогорічні робочі зустрічі Постійного Синоду розпочалися з відвідування структур Івано-Франківської архиєпархії, (ВІДЕО) після цього відбулася спільна молитва в Меморіальному сквері за Героями України (ВІДЕО). Що саме учасники Синоду хочуть промовити, здійснюючи такі візити, і як вони переживають тривожний стан в Україні?

Постійний Синод хоче, щоб засідання проводилися не лише в кабінетах, але щоб були пов’язані із зустрічами з вірними, духовенством, а також із місцевою владою. Зустріч і молитва, зокрема, як це було в Івано-Франківську, де ми відвідали Духовну семінарію, Богословський університет, Католицьку школу і разом молилися за Героїв України – саме такі живі зустріч творять Церкву. Ми вдячні Митрополитові Володимирові та його співпрацівникам за чудову організацію цієї сесії Постійного Синоду та віримо, що Патріарший Собор і Синод Єпископів, які відбуватимуться тут за два місяці, принесуть нашій Церкві і рідному народові щедрі духовні плоди.  

Розмовляв ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next