АКТУАЛЬНО

ІІІ Різдвяний фестиваль колядок «Відгомін Різдва» провели у Луцькому монастирі отців василіан

Вівторок, 29 січня 2019, 13:56
26 січня у монастирі отців василіан, що в Луцьку, відбулася визначна і святкова подія – ІІІ Різдвяний фестиваль колядок «Відгомін Різдва».

Уже стало доброю традицією, коли в період Різдвяних свят не лише для вірних Української Греко-Католицької Церкви, а й для всіх охочих лунають українські колядки, які здатні зачарувати слухачів органічним поєднанням гармонії народного багатоголосся та глибиною біблійного змісту щодо прослави народження Спасителя Христа.

Святкування очолив і благословив його проведення Екзарх Луцький Йосафат Говера. Організували святкове дійство ченці Луцького монастиря Чину святого Василія Великого на чолі з ігуменом о. Терентієм Цапчуком, ЧСВВ, та активісти парафіяльної спільноти, яка діє при обителі. До участі у фестивалі були запрошені дитячі, юнацькі і дорослі, однорідні і мішані, аматорські і професійні хори, вокальні, вокально-інструментальні ансамблі та театральні гурти з парафій Луцького екзархату УГКЦ та всі охочі. Мета Різдвяного фестивалю – відродження традицій українського вертепу та колядування/щедрування; залучення дітей та молоді до збереження кращих національних традицій; збагачення репертуару художніх колективів та підвищення їх виконавської майстерності і сприяння розвитку аматорського мистецтва.

Дванадцять аматорських колективів із Луцька та області продемонстрували прекрасне виконання, розмаїття талантів і майстерність волинян. Усі учасники фестивалю отримали Подячні грамоти за відродження, збереження та поширення кращих національних традицій України. А насамкінець у рамках фестивалю відбулося частування усіх присутніх різдвяним узваром та пампушками, які приготували парафіяни храму Святого Василія Великого УГКЦ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next