АКТУАЛЬНО

Ієрей Львівської архиєпархії Іван Гобела захистив докторську дисертацію в Папському Східному інституті

П'ятниця, 14 грудня 2018, 12:39
13 грудня 2018 року в Папському Східному інституті м. Рима (Pontificio Istituto Orientale) відбувся захист докторської дисертації ієрея Львівської архиєпархії УГКЦ Івана Гобели.

Докторська дисертація на тему «Гомілії на празник Преображення Господнього у єрархів Київської митрополії XVII-XVIII століття. Літургійно-богословський аспект» написана під науковим керівництвом проф. архим. Рінальдо Якопіно і Апостольського екзарха Афін для греко-католиків у Греції владики Мануела Ніна.

Над дисертацією ієр. Іван працював два з половиною роки, також духовно окормлюючи українську громаду в м. Орв’єто (Італія).

На захисті був також Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк.

«Дякую всім вам, тут присутнім. Запитую себе: чи відтепер щось зміниться у моєму житті? Очевидно, що ні, бо написання цього дослідження не було метою і сенсом мого життя у священичому служінні, а найбільшим дарунком від Господа і радістю в моєму житті була благодать пресвітерського рукоположення в недалекому 2011 році Божому, яку Господь зволив мене сподобити з рук мого єпископа – Митрополита Ігоря. Однак, з волі Божої, ця праця стала реальністю, а тому розглядаю її як інструмент того, як найкраще можна послужити своїй Церкві, що є прямою спадкоємицею Володимирового Хрещення і древньої Київської митрополичої кафедри, через пізнання її багатющої еклезіологічної традиції, духовності, літургії та богослов’я.

Знаменним є той факт, що з промислу Божого захист цієї дисертації відбувається в день, коли Київська Церква святкує пам’ять Святого апостола Андрея Первозванного, який, згідно з древнім київським літописом, побував на київських пагорбах, поблагословив їх і сказав, що на цьому місці виросте величаве місто, з якого понесеться блага Христова вістка по всіх землях майбутньої держави – Київської Русі. Свого часу Патріарх нашої Церкви, Його Блаженство Святослав, тут, у Римі, на зустрічі з нами, студентами, сказав запальні слова: «Принесіть в Україну Богомисліє!» Взявши цей заклик нашого Патріарха глибоко до серця, моє скромне дослідження присвячую як син − Матері, моїй улюбленій і стражденній Українській Греко-Католицькій Церкві», – звернувся  із подячним словом на завершення захисту ієр. Іван.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next