АКТУАЛЬНО

Ікона блаженної Йосафати Гордашевської перебувала в італійських містах Аверса та Мондрагоне

Вівторок, 17 квітня 2018, 15:47
15 квітня, у Томину неділю, у храмах Святого Августина у м. Аверса та Святого Руфина у м. Мондрагоне перебувала ікона блаженної Йосафати Гордашевської, яку привезли сестри служебниці Непорочної Діви Марії — Євсевія Мудранинець та Віталія Гряділь.

У храмі зібралося чимало людей на молитву Божественної Літургії. Перед богослужінням сестра Євсевія, котра відповідальна за катехизацію, подала катехитичну науку, а після Літургії ознайомила всіх вірних з життям блаженної Йосафати та її харизмою. Розповіла, як постало Згромадження, історичні події того часу, труднощі, які траплялися на життєвій дорозі засновниці. Під час мирування й роздачі артоса всі вірні співали Акафіст та Молебень до блаженної Йосафати й поручали їй свої прохання та намірення.

Як каже душпастир громад Мондрагоне та Аверса о. Ігор Горішний, місія з іконою української блаженної Йосафати має велике значення для духовного зростання кожного українця. Михайлина-Йосафата, яка народилася у Львові та пішла служити Богові в нелегкий історичний час, показала добрий приклад для наслідування. Багато молодих українських сімей приступали з глибокою вірою до ікони зі своїми труднощами й сподіваннями.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next