АКТУАЛЬНО

Іконописець Левко Скоп презентував книжку «Методика датування Галицьких ікони XV-XVI століть»

Четвер, 28 березня 2019, 14:15
26 березня в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулася презентація книжки Українського богословського наукового товариства – «Методика датування Галицьких ікони XV-XVI століть» Левка Скопа.

Представлення розпочалося зі спільної молитви, в якій взяли участь семінаристи та гості зі Львова і Дрогобича.

По завершенні молитви викладач Дрогобицької духовної семінарії о. Ігор Цмоканич представив присутнім митця Лева Скопа як волонтера, реставратора собору Святого Юра у Львові, академіка та іконознавця. Опісля слово мала Тетяна Думан – головний редактор книг Лева Скопа. По завершенні її промови директор дрогобицького видавництва «Коло» Микола Походжай подякував семінарійній спільноті за співпрацю та підкреслив важливість такого зібрання саме в семінарії.

Левко Скоп розповів про свої три опубліковані книжки та ознайомив слухачів із феноменом українського іконопису на основі цих літературних творів. Найбільш вартісними його працями є ілюстроване Пересопницьке Євангеліє і «Технологія іконопису» – перша в Україні книга про детальну техніку українського іконопису.

Наприкінці ректор семінарії о. Мирон Бендик висловив вдячність доповідачеві та наголосив на важливості синтезу мистецтва з релігією.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://dds.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next