АКТУАЛЬНО

Іконостас Патріаршого собору буде оздоблений білим мармуром із Греції

Середа, 17 квітня 2019, 13:33
Цими днями у Греції проводяться домовленості щодо постачання мармуру на іконостас до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Для цього до Греції вирушила спеціальна делегація, яка в місті Кавала, що недалеко від Салонік, проводить конкретні домовленості щодо постачання білого мармуру на іконостас до Патріаршого собору.

Очолив групу експертів владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпарахії, протосинкел Київський. Разом з архиєреєм працюють над цим проектом Орест Дзиндра, скульптор, і Степан Дуда.

Зазначимо, що з давніх часів людство використовує білий мармур, щоб створювати гарні речі. Тому сьогодні знаємо дуже багато пам'ятників і історичних будівель, які побудовані з використанням білого мармуру. Міцність і краса роблять його найпопулярнішим природним каменем у всьому світі. Його успішно використовували протягом тривалого часу греки, римляни та інші цивілізації. Він слугує як будівельний матеріалу вже понад 2000 років. Його міцність і щільність є основними причинами того, що дотепер збереглися відомі світові споруди. Тому і головну святиню УГКЦ планують облаштувати цим каменем, щоб на віки зберегти історію нашого народу та нашої Церкви.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next